Foto: EPA/Scanpix/LETA
Kanādas sportists Makss Parots, kuram vēl 2018. gadā decembrī tika apstiprināta vēža slimības diagnoze, pirmdien uzvarēja Pekinas olimpisko spēļu snovborda sacensībās "slopstaila" disciplīnā.

Kanādietis sacensībās triumfēja, pateicoties izcilam otrajam braucienam, kurā viņam žūrija piešķīra 90,96 punktus. Otro vietu izcīnīja 17 gadus vecais Ķīnas sportists Su Jimins (88,70), bet trešais palika kanādietis Marks Makmoriss (88,53).

Zīmīgi, ka kvalifikācijas kārtā Jimins un Makmoriss uzrādīja divus labākos rezultātus, bet Parots kvalificējās vien kā desmitais labākais no 12 finālā iekļuvušajiem sportistiem.

Parotam 2018. gada decembrī tika atklāta Hodžkina limfoma, bet pēc sešu mēnešu ilga ķīmiskās terapijas kursa viņš vēža slimību pieveica.

"Sajūtas ir neticamas," 27 gadus vecais kanādietis teica medijam BBC. "Pēdējo četru gadu laikā noticis tik daudz. Pēdējo reizi, kad biju olimpiskajās spēlēs, dabūju sudraba medaļu. Un tad man bija jāpārvar vēzis. Tas bija murgs. Ļoti grūti aprakstīt, ko es esmu pārdzīvojis."

"Man nebija ne enerģijas, ne muskuļu. Būt šeit, olimpiskajās spēlēs, atkal uz pjedestāla, bet ar zelta medaļu, ir neticami," noteica sportists.

Arī Phjončhanā sportists pie medaļas tika tieši "slopstaila" disciplīnā, bet viņa tautietis Makmoriss jau trešās olimpiskās spēles pēc kārtas šajā disciplīnā tika pie bronzas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!