No Latvijas olimpiskās komandas kā pirmie uz Pekinas olimpiskajām spēlēm trešdien, 26. janvārī, dosies Latvijas skeletonisti, kamaniņu braucēji, distanču slēpotāji un šorttrekisti, ziņo Latvijas Olimpiskā komiteja.

Trešdien sportisti caur Helsinkiem dosies uz Pekinas olimpiskajām spēlēm, lai laicīgi varētu veikt visas drošības pārbaudes un sākt gatavoties sacensībām.

Latvijas skeletonistus Martinu Dukuru, Tomasu Dukuru un Endiju Tēraudu pavadīs pieci treneri – Matiass Gugenbergers, Dainis Dukurs, Mihails Arhipovs, Gints Dzērve un Jānis Krūmiņš.

Savukārt Latvijas kamaniņu sporta izlase uz Pekinu dosies ar Andri Šicu, Juri Šicu, Mārtiņu Botu, Robertu Plūmi, Kristeru Aparjodu, Gintu Bērziņu, Elīzu Tīrumu, Kendiju Aparjodu, Artūru Dārznieku un Elīnu Ievu Vītolu sastāvā, bet no apkalpojošā personāla viņus pavadīs Kristaps Mauriņš, Mārtiņš Rubenis, Daniels Fogelis, Sandris Bērziņš un Inārs Kivlenieks.

No distanču slēpotājiem ceļu uz Pekinu sāks Patrīcija Eiduka, Kitija Auziņa, Estere Volfa, Samanta Krampe, Raimo Vīgants un Roberts Slotiņš. Valts Eiduks, Jānis Puida, Karls Ēriks Rabakuks un Dainis Vukšāns slēpotājiem būs apkalpojošajā personālā.

No Latvijas šorttrekistiem uz Pekinu trešdien dosies Roberts Krūzbergs, kuram līdzi dosies treneris Kārlis Krūzbergs. Otrs šorttreka pārstāvis Reinis Liepiņš dosies uz Pekinu vēlāk.

Pekinas olimpiskās spēles notiks no 4. līdz 20.februārim.

Pašlaik Latvijas delegācijā "Pekina 2022" apstiprināti 57 sportisti 11 sporta veidos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!