Pēdējās dienās sociālos tīklus un pasaules medijus, kuri aktīvi raksta par gaidāmajām Ziemas olimpiskajām spēlēm Sočos, tiek rakstīts par dažādiem sadzīves kāzusiem, kuri piemeklējuši dalībniekus un žurnālistus. Lietuviešu sportistu delegācija, kas Sočos ieradās ceturtdien, teic – nemaz nav tik traki, viņu viesnīcā viss spīd un laistās.

Izpalīdzīgi brīvprātīgie, svaigs jūras gaiss un grezna viesnīca - tā Soči sagaidījuši lietuviešu žurnālistus, raksta portāls "Delfi.lt". Lietuvas kolēģi gan atzīst, ka dažviet redzami arī strādnieki, kuri vēl šur tur kaut ko pielabo, bet kopumā runas, ka olimpiskajā pilsētā valda haoss, ir mīts, ziņo "Delfi.lt".

Jāpiebilst, ka žurnālisti un sportisti, kas publiskoja foto ar "briesmīgajiem" viesnīcu numuriem, Sočos ieradās nedēļas sākumā, kad tiešām visi sagatavošanas darbi vēl nebija pabeigti, bet nu viss olimpiskajā pilsētā ir kārtībā.

Viesnīca "Gorki Panorama", kurā izmitināti Lietuvas delegācijas žurnālisti, peldas greznībā. Ar funikulieri var aizbraukt līdz pilsētiņai Gorki 2, brīvprātīgie pa viesnīcu parku pārvietojas ar elektromobīļiem un par bagāžas nogādāšanu numurā nav jālauza galva. Numuriņu tualetēs no krāniem tek tīrs ūdens, bezvadu interneta pieslēgums ir labs, pieejama tējkanna, ledusskapis, kafija un tēja.

Lietuvieši slavē arī akreditācijas kārtību, kas pēc ierašanās Sočos bijusi raita un "nesāpīga". "Lai gan pasaules medijos ir pilns ar ziņām par haosu un nepabeigtiem darbiem olimpisko spēļu norises vietā, lietuviešiem pagaidām veicas," raksta "Delfi.lt".

Dažviet pa viesnīcu tekalē personāls, nesot miskastes vai karotītes uz numuriņiem, dažviet manāmi arī strādnieki, kuri pārbauda, vai viss ir pabeigts.

Lietuviešu "Delfi" fotogrāfs Alfrēds Pladis, kurš strādājis vairākās olimpiskajās spēlēs, par dzīvošanas apstākļiem ir sajūsmā, raksta portāls. "Sen man nav bijusi iespēja dzīvot tik labos apstākļos, visapkārt šiks un greznība," saka fotogrāfs, kurš ir sabildējis savu un kolēģu viesnīcas numuriņus. Pladis stāsta, ka bija ienācis apkalpotājs un ļoti atvainojies, ka nav atnestas karotītes, taču ledusskapis, televizors ir un strādā, ūdens krānos ir tīrs un dzerams, strādā arī ventilators, ir silti un pa logu paveras jauks skats. Vēl viņa divvietīgajā numurā ir gludeklis, skapis un minerālūdens pudelēs.

"Tāpēc es varu izkliedēt mītus par briesmīgajiem sadzīves apstākļiem," saka fotogrāfs.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka pasaules mediji sūdzējās par viesnīcas numuriņos neesošu internetu, krītošām aizkaru stangām un dzeltenu ūdeni, kurš nav dzerams. Iepriekš vēstīts arī par to, ka no plānotajām deviņām viesnīcām nebija uzceltas trīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!