Foto: AFP/Scanpix



Latvijas bobsleja pilots Oskars Melbārdis ir priecīgs par sava četrinieku boba ātruma īpašībām un labo rezultātu uzlabojumu Soču olimpiskās trases lejā.

Kā ziņots, Melbārdis pēc sestdien veiktajiem pirmajiem diviem Soču olimpisko spēļu četrinieku sacensību braucieniem atrodas otrajā vietā. Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu pašlaik par 0,04 sekundēm zaudē mājiniekam Aleksandram Zukbovam.

"Ceturtais brauciens nebūt nebija ideāls. Tas sanāca nedaudz labāks kā pirmais, bet rezerves vēl ir," otrajā braucienā uzrādīto labāko absolūto laiku pēc sacensībām komentēja Melbārdis. "Pirmajā braucienā sākums bija vājš un piektā virāža nesanāca tā, kā vajadzētu. Otrajā braucienā tur nobraucu labāk, bet arī vēl ne līdz galam. Otrajā braucienā tajā virāžā braucu ar atsitienu pret malu, kas ir otrs variants, kā tur braukt."

"Prieks, ka trases lejā sniegums uzlabojās. Tehnika ir pierādījusi, ka ātrums tai ir," izcēla pilots.

"Pirmajā braucienā puiši pārvārēja uztraukumu un otrajā braucienā viss sanāca, lai arī startā kļūda pat bija rupjāka. Lielā trokšņa dēļ īsti nedzirdējām komandas," atklāja Dreiškens. "Ja to, kas ir galvās, izliksim muskuļos, viss būs kārtībā. Rīt gan viss sāksies no jauna, nekas mums nav garantēts. Pirmais stress gan ir pārvarēts."

Savukārt otrs Latvijas pilots Oskars Ķibermanis, kurš startē ar stūmējiem Raivi Broku, Helviju Lūsi un Vairi Leibomu, pēc diviem braucieniem ieņem dalītu 13.pozīciju.

Atlikušie divi braucieni risināsies svētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!