Foto: AFP/Scanpix

Latviešu kamaniņu braucēja Elīza Tīruma līdz pat pēdējam brīdim nevarēja noticēt, ka Latvijas stafetes komandai izdosies izcīnīt Soču olimpisko spēļu bronzu, savukārt uz to cerēt ļāva tas, ka visi komandas dalībnieki līdz finišam tika bez lielām kļūdām.

Kā ziņots, Latvijas kamaniņu sporta stafetes komanda ceturtdien izcīnīja trešo vietu Soču olimpiskajās spēlēs, atnesot valstij otro godalgu šajā Olimpiādē. Latviju sacensībās pārstāvēja Tīruma, Mārtiņš Rubenis, kā arī brāļi Andris un Juris Šici, kuri dienu iepriekš paši tika pie olimpiskās bronzas. Visi sportisti savas medaļas saņems piektdienas vakarā.

"Medaļai neticēju līdz pat pēdējam brīdim, kaut austrieši trasē zaudēja daudz," pēc sacīkstēm pauda Tīruma, atgādinot par Austrijas komandas kļūdu trasē, kas latviešiem ļāva saglabāt trešo vietu. "Arī vakar divnieku sacensības skatījos klātienē, bet neticēju, ka Šici izcīnīs medaļas. Kad ieraudzīju brāļus klātienē, bija liels prieks."

"Visa komanda nobraucām bez lielām kļūdām. Ja stafetē visi nobrauc labi, ir rezultāts. Komandu stafetei sekundes desmitdaļa, kuru mums zaudēja tuvākie sekotāji, nav daudz," piebilda latviete, kuras pārstāvētās komandas sasniegumus Olimpiādē par fenomenāliem nosaucis Valsts prezidents Andris Bērziņš. "Pēc sava brauciena speciāli negāju pie ekrāna, lai neredzētu Mārtiņa piekto virāžu, jo viņam tā parasti nepadevās. Komandu sacensības psiholoģiski ir grūtākas nekā individuālās, bet man tās patīk, jo ir tā vēl viena iespēja iegūt medaļu."

"Doma par medaļu bija, bet galvenais, lai visi veiktu izcilus braucienus. Šis ir liels sasniegums šādai nācijai kā Latvija. Pārstāvēt Latvijas krāsas ir liela atbildība," izcēla Andris Šics, bet viņa brālis Juris neskuma par to, ka jau sestdien visa Latvijas komanda atgriežas dzimtenē. "Jau sākumā nevēlējāmies šeit ilgāk uzkavēties, jo bērni aug griezdamies. Labāk ātrāk mājās."

"Latvijas kamaniņu sportam daudzi pēdējie gadi ir bijuši smagi. Redzu, ka beidzot visi ir kā vienota komanda - katrs mēģina ielikt savu artavu un, ja nevar palīdzēt, vismaz nebaksta no muguras," piebilda Rubenis, kurš šķietami svārstās savās pārdomās par karjeras beigām. "Man šobrīd nav atbildes jautājumam par karjeras beigām."

Pirms tam pēc Soču individuālajām sacensībām Rubenis lika manīt par karjeras beigām, izsakoties, ka šī ir viņa pēdējā sezona.

Kā ziņots, kopš neatkarības atgūšanas Latvijas sportisti Ziemas olimpiskajās spēlēs tagad izcīnījuši trīs bronzas un divas sudraba medaļas. Visas godalgas iegūtas ledus trašu sacensībās.

Olimpiāde ilgs līdz 23.februārim, bet Latviju tajā pārstāv 58 sportisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!