Foto: LETA

Pagaidām vēl nav zināms, kuri tērpi Latvijas sportistiem būs mugurā Soču olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā - tas būs atkarīgs no gaisa temperatūras tobrīd, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas sēdē atzina Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ģenerālsekretārs un Latvijas delegācijas vadītājs Sočos Žoržs Tikmers.

Latvijas delegācijai izveidots krāsains atpūtas un brīvā laika apģērbs, ko komandas vajadzībām sagādājis trikotāžas uzņēmums "OT Stils" kopā ar modes mākslinieci Natāliju Jansoni, kā arī daudzas runas izraisījušais dzeltenais dzintara krāsas siltais ziemas apģērbs, ko nodrošina Somijas sporta ekipējuma uzņēmums "Halti". Atklāšanas parādē sportisti un delegācijas pārstāvji dosies ar kādu no šiem tērpiem.

"Tērpi atklāšanas ceremonijā atkarīgi no āra temperatūras. Pērn 7.februārī Sočos bija +15 grādi," izteicās LOK prezidents Aldons Vrubļevskis, norādot, ka šādā gadījumā tiks izmantots "OT Stils" ražotais apģērbs. "Tomēr nav izslēgts, ka būs arī 0 +5 grādus silts, un tādā laikā izmantosim "Halti" jakas, lai sportisti varētu ilgstoši atrasties ārā. Esam gatavi abām versijām."

Vēl Latvijas sportistiem izveidoti arī sporta un iesildīšanās tērpi, ko ražojusi Latvijas sporta ekipējumu ražošanas kompānija "Bars". Visi trīs apģērbu komplekti kopā vienam sportistam izmaksā 1173 eiro, norāda Tikmers.

Atceroties par skandālu ar "Halti" apģērbiem, kad ažiotāžu izraisīja gan fakts, ka publiskajā iepirkumā norādīti teju identiski apģērbu paraugi kā "Halti OY" jaunajā ziemas katalogā, Vrubļevskis izsakās, ka toreiz sabiedrība uzdeva jautājumus, uz kuriem saņēma atbildes.

"Eventuāli varētu teikt, ka iepirkumā tika izmantoti paraugi no "Halti" kataloga, tomēr tajos neparādījās neviens firmas logotips," izteicās LOK prezidents. "Arī Iepirkumu uzraudzības birojs sniedza atzinumu, ka ilustratīvos nolūkos pasūtītājs var lietot shematiskus vai kāda ražotāja attēlus."

Soču olimpiskās spēles norisināsies no 7.līdz 23.februārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!