Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas ziemeļu divcīņas sportists Markuss Vinogradovs otrdien Pekinas olimpisko spēļu slēpošanas disciplīnā nefinišēja, jo pamatīgi apsaldējās, sarunā ar Latvijas sabiedrisko mediju portālu "lsm.lv" atklāja sportists.

Jau ziņots, ka Vinogradovs otrdien lēkšanā ar slēpēm no lielā tramplīna ieņēma 47. vietu, bet desmit kilometru slēpojumā izstājās apmēram pusdistancē.

"Man nav daudz pieredzes sacensībās lielajā tramplīnā. Varēju lēkt labāk, taču varēja būt arī sliktāk. Kopumā domāju, ka ir labi, jo esmu ieguvis lielu pieredzi un redzējis, kā viss notiek. Esmu ieguvis lielu motivāciju strādāt, lai kvalificētos nākamajām olimpiskajām spēlēm," pēc lēciena no tramplīna sarunā ar Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) atzina Vinogradovs.

Slēpošanā sportistiem bija ļoti smagi apstākļi, jo sacensības norisinājās aptuveni -20 grādu spelgonī. Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) noteikumi liedz uzsākt sacensības, ja gaisa temperatūra ir zemāka par -20 grādiem pēc Celsija un šī iemesla dēļ starts tika pārcelts pusstundu agrāk.

"Sākumā pirmajā aplī vēl bija viss kārtībā, bet pēc tam sekojošajā nobraucienā sāka salt rokas. Otrajā aplī vairs nejutu rokas un izstājos. Aizgāju uz ģērbtuvi un nejutu rokām pirkstus, pēc tam arī sala kājas. Tādos apstākļos vēl nebiju startējis. Zināju, ka būs grūti, bet nebiju domājis, ka tik smagi," sarunā ar "Lsm.lv" stāstīja Vinogradovs.

Jaunais sportists nav apmierināts ar rezultātiem, tomēr kā galveno izceļ gūto pieredzi, kas palīdzēs turpmākajos startos. Tāpat viņš guvis priekšstatu par to, kāds līmenis ir augstākās raudzes sacensībās un ar kādiem apstākļiem jāsaskaras.

"Nākamajās sacensībās jāizvērtē kārtīgāk apstākļi. Domāju, ka daudz ko noteica pieredzes trūkums un tas, ka nebiju pirms olimpiskajām spēlēm daudz dzīvojis augstkalnē. Ķermenis it kā strādā, bet pēc tam izslēdzas un viss iet uz leju," stāstīja Vinogradovs.

Jau ziņots, ka Vinogradovs pirms piecām dienām Pekinas olimpisko spēļu sacensībās ziemeļu divcīņā ar lēcieniem no normālā tramplīna ieņēma pēdējo 44. vietu.

Šosezon Latvijas sportists startēja vairākās Kontinentālā kausa sacensībās, kā arī 19 gadu vecumā debitēja Pasaules kausā. Pirms dalības Pasaules kausā viņš jau bija piedalījies divos pasaules čempionātos ziemeļu divcīņā, 2021. gadā ieņemot 50. vietu.

Vinogradovs ir pirmais Latvijas pārstāvis olimpisko spēļu ziemeļu divcīņas sacensībās kopš 1936. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!