Vai slimnīcas ir gatavas iespējamam pacientu pieplūdumam un kā to darbību varētu ietekmēt atkal aktualizētās izmaiņas slimnīcu līmeņos? Par to žurnāliste Alina Lastovska otrdien, 25.janvārī, raidījumā "Spried ar Delfi" diskutēja ar Daugavpils reģionālās slimnīcas vadītāju Grigoriju Semjonovu un Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) ārstu Kārli Rāceni.

Covid-19 gadījumu skaits pagājušajā nedēļā audzis par 99,1%, teju divas reizes pārsniedzot saslimstības apmēru, kāds bija rudens perioda saslimstības pieauguma augstākajā punktā. Slimību profilakses un kontroles centra speciālisti prognozē, ka jau šonedēļ varētu tikt reģistrēti pat 9070 jaunu inficēšanās gadījumu dienā.

Lai gan situācija stacionāros nepasliktinās tikpat strauji kā saslimstības rādītāji, patlaban slimnīcās ārstējas vairāk nekā 600 Covid pacientu, un to skaits varētu pieaugt, kad saslimstība vairāk izplatīsies senioru vidū.

Vienlaikus izskanējusi informācija, ka Veselības ministrija gatavojas atkal aktualizēt ieceri pārskatīt slimnīcu līmeņus, lai esošo ārstniecības iestāžu tīklu padarītu efektīvāku.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!