Foto: F64

Par spīti sarežģījumiem, arī šovasar pēc glamūrīgām ballītēm izslāpušiem gardēžiem bija iespēja eleganti sapucēties, 23. jūlijā apmeklējot jau sesto Balto pikniku "L'elegante Pop-Up Picnic". Pikniks šoreiz notika modes zīmolu "outlet" ciematā "Via Jurmala Outlet Village". Šīs vietas dienvidnieciskais šarms un atmosfēra ļāva dalībniekiem sajusties kā Eiropas dienvidos, neizbraucot ārpus Latvijas robežām.

Pasākuma koncepcija ik gadu ir nemainīga – intriga par slepenā piknika norises vietu tiek saglabāta līdz pēdējam brīdim. Tikai pasākuma dienā dalībnieki uzzina, kur viņiem jāierodas, līdzi ņemot uzkodas, vīnu un visu nepieciešamo skaistam galda klājumam, lai kopīgi radītu neaizmirstamus svētkus.

Baltā piknika idejas tēvs ir Fransuā Paskjērs, kurš 1988. gadā, atgriežoties dzimtajā Parīzē pēc ilgas prombūtnes, aicināja savus draugus uz atkalredzēšanās vakariņām parkā, iesakot ģērbties baltā, lai būtu vieglāk atpazīt vienam otru.

"Sešu gadu laikā šis ir kļuvis par vienu no gaidītākajiem vasaras notikumiem Rīgā, katru gadu pulcējot arvien vairāk dzīves baudītāju, tādēļ, ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus, arī šogad nolēmām, ka skaistā tradīcija ir jāturpina. Lai šajos nestandarta apstākļos nodrošinātu un padarītu vakaru īpašu, izvairoties no starpgadījumiem, esam īpaši aicinājuši apmeklētājus izturēties cieņpilni kā pret pārējiem pasākuma dalībniekiem, tā pret organizatoru komandu," atklāj pasākuma organizatore Gunta Skalberga.

Lai ievērotu noteiktos ierobežojumus, katrai kompānijai bija sarūpēts atsevišķs galds. Par astoņām personām lielākas piknikotāju grupas tika sēdinātas pie atsevišķiem galdiem, kas izvietoti, ievērojot noteikto distanci. Pasākuma vietā bija pieejami arī dezinfekcijas līdzekļi un viesi tika aicināti ievērot divu metru distanci.

Plašajā "outlet ciemata" teritorijā dzīves baudītāji varēja ne vien mieloties ar līdzpaņemtajiem gardumiem, bet arī nodegustēt "Našķoties" Zanes svaigi ceptos kruasānus, taustāmām atmiņām izdrukāt foto no sava "Instagram" konta, apgūt slaveno Napoleona laikā radīto "sabrage" ceremoniju – šampanieša pudeles atvēršanu ar zobenu, vairākās deju zonās izlocīt kājas dzīvās mūzikas pavadījumā un baudīt daudzus citus organizatoru sarūpētus pārsteigumus.

Lūk, foto ieskats Baltā piknika atmosfērā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!