18. jūlija vakarā notika jau piektās slepenā pop-up piknika vakariņas "L'elegante Pop-Up Picnic". Šogad par slepenā un elegantā piknika norises vietu zīmīgi ticis izraudzīts laukums pie Kongresu nama, pasākumam atgriežoties vietā, kur pirms pieciem galdiem notika pirmais publiski pieejamais baltais pikniks.

"Baltās pop-up piknika vakariņas aizsākās 2015. gadā ar mērķi radīt īpašu notikumu, kas motivētu draugus un ģimenes locekļus straujajā dzīves ritmā satikties, lai uz brīdi aizmirstu par mūžīgo steigu un kopīgi izbaudītu vienkāršas lietas, kas priecē ikvienu – nesteidzīgas sarunas un kopā būšanu, baudot ģimeni un draugus vienojošas vakariņas neierastā vietā. Šī skaistais notikums ir kļuvis par īpašu un gaidītu vasaras tradīciju," tā pasākuma organizatore Gunta Skalberga.

Koncepts ik gadu ir nemainīgs – intriga par slepenā piknika norises vietu tiek saglabāta līdz pēdējam brīdim. Tikai pāris stundas pirms vakariņām, dalībnieki uzzina, kur viņiem jāierodas, līdzi ņemot uzkodas, vīnu un visu nepieciešamo skaistam galda klājumam, lai kopīgi radītu neaizmirstamus svētkus.

Pirmais publiskais ''L'elegante Pop-Up Picnic'' notika 2015. gadā pie Rīgas Kongresu nama strūklakas, pulcējot vairāk nekā 500 dalībniekus, 2016. gadā vairāk nekā 800 gardēži uzbūra skaistu pilsētas pikniku līdzās Latvijas Nacionālajam mākslas muzejam, savukārt 2017. gadā jau 1300 baltā tērpti piknikotāji baudīja vakariņas un saulrietu Rīgas Pasažieru ostas teritorijā. Savukārt 2018. gadā pikniks tika aizvadīts Rīgas vecākajā parkā – Viestura dārzā

Svinot piknika piecu gadu jubileju, šampanieša zonas viesi varēja apgūt slaveno Napoleona laikā radīto "sabrage" ceremoniju – šampanieša pudeles atvēršanu ar zobenu.

Lūk, ieskats pasākuma norisē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!