Foto: Publicitātes foto
Meklējot labāko Rīgas ielu ēdienu, "Jaunās Teikas" pagalmā dažādi ēdinātāji piecu pasākumu sērijā piedāvās apmeklētāju vērtējumam īpaši gatavotus ēdienus. Sezonas atklāšanas pirmais pasākums aizvadīts 20. jūnijā, bet 11. jūlijā norisināsies "Rīgas Street Food garšas" otrā kārta, informē pasākuma organizatoru pārstāve Līga Ansone.

Konkurss tiek organizēts, lai iedibinātu pašmāju tradīcijas "street food" kultūrā, kura pārņemta no ārzemēm, attīstot un meklējot Rīgai raksturīgās garšas, stāsta organizatori. Balsojumā piedalās Latvijā pazīstami gardēži Signes Meirānes vadībā un eksperti no "Pavāru kluba", kurš apvieno Latvijas vadošos šefpavārus, lai kopā ar pilsētniekiem noteiktu labāko Rīgas ielu ēdienu.

"Iegādājoties konkursa ēdienus, apmeklētājiem tiek izsniegtas balsošanas kartītes, ar kurām var nobalsot par konkrēto ēdienu. Konkursa ēdienu cena nepārsniegs piecu eiro robežu, tādējādi viesi varēs nobaudīt vairākus ēdienus un noteikt sev tīkamāko," tā pasākuma organizatoru pārstāve.

11. jūlijā pasākuma apmeklētāju garšas kārpiņas priecēs ēdinātāji no "Centrālais Gastro tirgus", "RavBurger", "NoriTaco", kā arī "Mākonis Cocktails & Design", "Kolonāde. Mūsu stāsti", "Steiku haoss", "Kebab Factory", "Gilya Tortilias un vafeles", "Resto-Rātors", "Rullējums", "Skrīveru saldumi" un "Coffe Cult". Savukārt par muzikālo fonu gādās pasākuma īpašais viesis Ozols.

Dalība pasākumā ir bez maksas, aicināti arī apmeklētāji ar bērniem, kuru izklaidei pieejami trīs bērnu rotaļu laukumi. Teritorijā pieejamas arī auto un velo novietnes. Gaidīti būs arī apmeklētāji ar mājdzīvniekiem.

Nākamie "Rīgas Street Food garšas" pasākumi plānoti 1.augustā, 22. augustā, un 12 septembrī. Piecu pasākumu cikla noslēgumā tiks apkopotas visas balsis un noteikts Rīgai raksturīgākais ielu ēdiens.

Vairāk informācijas meklē te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!