Foto: Publicitātes foto
10. augustā šefpavāri Ēriks Dreibants un Mārtiņš Sirmais ar komandu Līgatnē rīko brīvdabas garšu, papīra un sarunu festivālu "Pārceltuve". Festivālā visas dienas garumā būs iespējams izzināt Latvijas dabu, garšas un cilvēkus, bet dienas noslēgumā Līgatnes kultūras namā tiks klāti garie galdi un radītas mūsdienu latvieša dzīres gardēžiem, informē pasākuma organizatoru pārstāve Justīne Kalēja.

Festivāla diena veidota tā, lai jēgpilni un jautri būtu kā lielajiem, tā mazajiem. Notiks dažādas meistardarbnīcas un ekskursijas uz papīrfabriku, Padomju slepeno bunkuru un citviet, vietējo amatnieku tirgus, brīvdabas kafejnīcas un Dabas garšas sarunas. Šajās sarunās, kuras ikgadēji vadīs biologs Māris Olte, ar saviem stāstiem dalīsies žurnāliste un Pasaules dabas fonda vēstnese Kristīne Garklāva, grafikas dizaineris Miķelis Baštiks, šefpavārs no Krievijas Aleksandrs Žerebcovs, starptautiskās "slow food" kustības pārstāve Anna Kanšijeva un citas personības. Dienas laikā uz plosta Līgatnes dīķī koncertēs ģitārists Mārcis Auziņš, koklētājs Ansis Jansons un citi, savukārt pēcpusdienā pie Anfabrikas klintīm īpašu skaņu performanci "Meklētājs" rādīs mūziķe Dace Straume ar multinstrumentālistu Kasparu Tobi. Pēcpusdienā šefpavāri atvērs garo galdus restorānu Līgatnes kultūras namā, bet festivāla noslēgumā būs iespēja baudīt brīvdabas kino.

"Šogad festivālā īpaša uzmanība tiks pievērsta "slow food" tēmai, jo tieši šajā gadā Latvija ar saviem labākajiem šefpavāriem pievienojas pasaules "slow food" kustības šefpavāru aliansei. Ar šīs kustības stāstu festivāla viesus tuvāk iepazīstinās un šefpavāru aliansi svinīgi atklās Anna Kanšijeva, programmas pārstāve Eiropā un Āzijā. Iepazīt un iegādāties godīgus, tīrus vietējos ražojumus un darinājumus šoreiz varēs izslavētajā Straupes lauku labumu tirdziņā, kas šoreiz no savas mājvietas Straupē pārcelsies pār Gauju uz Līgatni," festivāla norisi ieskicē Kalēja.

Ieeja festivālā ir bez maksas. Atsevišķām aktivitātēm un ekskursijām būs neliela dalības maksa.

Festivāla "Pārceltuve" laikā ikgadējs notikums ir garo galdu restorāns. Šefpavāri Mārtiņš Sirmais, Ēriks Dreibants, Juris Dukaļskis un Artūrs Trinkuns simts gardēžiem gatavos vasarā atrodamās garšas savā interpretācijā par mūsdienu Latvijas virtuvi. Ceļot galdā vairāku kārtu vakariņas pie klātiem galdiem un vietējiem muzikantiem skandējot dziesmas, kultūras namā tiks radītas īstas latviešu dzīres. Biļetes uz garo galdu restorānu var iegādāties te.

Festivālu organizē "Restorāna 3" un "Trīs pavāru restorāna" komanda kopā ar Līgatnes novada domi.

Vairāk informācijas meklē festivāla "Facebook" lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!