Fоtо: Shutterstock
Jau septīto gadu vasaru Rūjienā sagaidīs atvēsinoši gardi – 27. maijā norisināsies Saldējuma svētki, informē Valmieras novada pašvaldības Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Bulmeistare. Pilsētas viesi un ikviens interesents aicināti apmeklēt tirdziņu, doties uz koncertiem un pats svarīgākais kārumniekiem – par pārsteigumiem rūpēsies "Rūjienas saldējums".

Rūjienas centrā svētku tirdziņš ilgs no pulksten 9 līdz 15, Laika skvēra parkā – mūzika, kā arī svētku mielasts. Uz skatuves kāps dažādi mūziķi – grupa "Atestāts", vokālais ansamblis "Dimantiņi", Pacific K, "Kautkaili", Patrisha un Miks Dukurs ar grupu. Trikus rādīs iluzionists Edžus. Laba mūzika un svētku vadīšana būs radio "Tev" dīdžeja Rūdolfa Švēdes pārziņā. Mazākie svētku viesi aicināti noskatīties izrādi, tāpat arī būs atrakcijas bērniem. Ikviens gaidīts piedalīties svētku aktivitātēs pie pieminekļa "Tālavas taurētājs", kā arī skatīt moto parādi. Svētku izskaņā – balle kopā ar grupu "The Picture". Protams, "Rūjienas saldējums" būs parūpējies par lieliskiem pārsteigumiem.

Šie būs dubulti svētki, jo svinības būs arī Rūjienas vārdam. Tā nav iedomājama bez tradicionālajām svētku tortēm.

Tos, kuri vēlas uz svētkiem ierasties pa ūdens ceļu, aicina ceļā doties ar laivu vai supiem braucienā pa Rūju no Naukšēniem (sākums pie "Rūjas Nārām") līdz Rūjienai. Dalības maksa šai norisei ir 5 eiro, kā arī papildmaksa par laivas, supdēļa iznomāšanu, ja nav sava. Plašāka informācija šeit.

2001. gadā pilsētas pašvaldība sadarbībā ar "Rūjienas piensaimnieku biedrību" rīkoja pirmos Latvijas saldējuma svētkus ar moto "Rūjiena – saldējuma galvaspilsēta". Savukārt 2008. gadā pirmo reizi tika atzīmēta Rūjienas vārda diena. Ideja radās bērnudārzā "Vārpiņa", kādam puisītim vēloties uzzināt, kad Rūjiena svin vārda dienu. Talkā nāca Rūjienas Izstāžu zāles vadītāja Līga Siliņa, kura vēstures avotos atrada informāciju par Rūjenes pārdēvēšanu par Rūjienu 1923. gada 29. maijā. Līdz 2016. gadam tieši šajā datumā ik gadu tika svinēta Rūjienas vārda diena. 2017. gadā svētku atbalstītāju pulkam pievienojās uzņēmums "Rūjienas saldējums". Tādējādi aizsākta tradīcija pilsētas vārda dienai tuvākajā sestdienā svinēt arī Rūjienas saldējuma svētkus.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !