![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/aaba4210-6198-11ed-af64-15f6e3db327c.jpg?w=576&h=313)
Elementārais aveņu saldējums bez saldējuma aparāta
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/5d0a77c0-6192-11ed-8b84-2f3734ea7837.jpg?w=876)
Lai pagatavotu šo saldējumu, nav nepieciešama īpašs aprīkojums – visu darbu paveiks mikseris. Šī saldējuma tekstūra un garša esot neaprakstāma, apgalvo garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.
Saldējums pieaugušajiem – saldētā sangrija
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/dfe95870-4e08-11ed-b5a4-2da1025c7064.jpg?w=876)
Tradicionāli Spānijā sangriju gatavo no sarkanvīna, limonādes un augļiem, bet, lūk, netradicionālāka versija – baltvīns, kas pārvērsts "saldējumā". No norādītajiem daudzumiem iegūsi 8-10 porcijas.
Rabarberu un aveņu sorbets
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/7f3f46d0-6198-11ed-af64-15f6e3db327c.jpg?w=876)
Atsvaidzinošu recepti rabarberu laikam iesaka "Rimi gardēdis", šefpavārs Normunds Baranovskis.
Zibenīgais banānu, zemeņu un nektarīnu saldējums jeb 'nice cream'
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/8d235660-6198-11ed-9f04-01f9b8874e9e.jpg?w=876)
Pēc tveicīgas dienas varēsi teikt sev paldies, ja saldētavā tālredzīgi noglabāsi saldētus banāna gabaliņus. Kāpēc? Jo no saldēta banāna, augļiem un ogām sanāk debešķīgi krēmīgs un zibenīgi pagatavojams saldējums. Recepti piedāvā "Tasty" uzcītīgs lasītājs Jānis.
Atsvaidzinošais piparmētru šokolādes saldējums
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/768563d0-6198-11ed-9f04-01f9b8874e9e.jpg?w=876)
Ja kārumu plauktā aizķērusies šokolādes tāfele ar piparmētru garšu un kārojas izmēģināt spēkus saldējuma gatavošanā, tad iesakām šo recepti!
Saldējuma kūka ar zemesriekstiem un šokolādi
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/6da35f60-6198-11ed-8e26-a19504f0f253.jpg?w=876)
Grēcīgs baudījums visai ģimenei! Norādītie daudzumi paredzēti aptuveni 23x23 cm lielai veidnei.
Mājās gatavots piena saldējums ar kanēli
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/673f2c30-6198-11ed-b4c0-b95419279305.jpg?w=876)
Šī saldējuma pagatavošanai nav nepieciešama īpaša ierīce. Tā kā sastāvā nav saldā krējuma, galu galā saldējums varbūt nav tik krēmīgs, tomēr garšas burvībai tas nekādi nekaitē. No norādītajiem daudzumiem iegūsi apmēram 1 litru saldējuma.
Skābeņu saldējums ar zemenēm
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/081a9f90-6194-11ed-a55b-93681484601a.jpg?w=876)
Skābenes ir īsts vitamīnu sprādziens, tādēļ tās noteikti vajadzētu iekļaut pavasara-vasaras sezonas ēdienkartē. No leknajām, skābajām lapām parasti vārām zupu vai pievienojam tās salātiem, bet, izrādās, no skābenēm var pagatavot arī gardu, spirdzinošu saldējumu. Projekta “Restorāns tavā virtuvē” ietvaros šefpavāre Svetlana Riškova sadarbībā ar “Maxima Latvija” dalījās ar interesantu recepti – skābeņu saldējumu, kuru ikviens var pagatavot savās mājās.
Video: 7 praksē pārbaudītas saldējuma receptes, kas izdosies ikvienam
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/b364d840-6197-11ed-b4c0-b95419279305.jpg?w=876)
Mājās gatavots saldējums nav nekāda neiespējamā misija. Lai pagatavotu gardo, veldzējošo našķi nav nepieciešams īpašs saldējuma aparāts, pietiek vien ar izdomu un prasmi kombinēt pareizos produktus, pierāda garšīgā "Instagram" konta vegansvirtuve autore Kristīne Bergfelde, septiņas minūtes garajā video nodemonstrējot septiņu mājās gatavotu saldējumu receptes.
Elementārais 'Snickers' saldējums bez saldējuma aparāta
![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/ab8bc2e0-6198-11ed-8715-7dfe3895a075.jpg?w=876)
Ja "Snickers" ir tava mīļākā šokolāde, tad šis būs tavs mīļākais saldējums. Lai pagatavotu atvēsinošo kārumu, nav nepieciešams īpašs aprīkojums – visu darbu paveiks mikseris. Recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.