Foto: Vida Press
Nevainīgais banānu saldējums "nice cream", šokolādīgs piparmētru kārums vai ogu sorbets ar rabarberiem? Viens no veldzējošākajiem priekiem vasaras tveicē ir saldējums. Izmēģini kādu no šīm receptēm un baudi vasaru!

Elementārais aveņu saldējums bez saldējuma aparāta

Foto: Privātais arhīvs


Lai pagatavotu šo saldējumu, nav nepieciešama īpašs aprīkojums – visu darbu paveiks mikseris. Šī saldējuma tekstūra un garša esot neaprakstāma, apgalvo garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

Lasīt vairāk

Saldējums pieaugušajiem – saldētā sangrija

Foto: Vida Press


Tradicionāli Spānijā sangriju gatavo no sarkanvīna, limonādes un augļiem, bet, lūk, netradicionālāka versija – baltvīns, kas pārvērsts "saldējumā". No norādītajiem daudzumiem iegūsi 8-10 porcijas.

Lasīt vairāk

Rabarberu un aveņu sorbets

Foto: Publicitātes foto


Atsvaidzinošu recepti rabarberu laikam iesaka "Rimi gardēdis", šefpavārs Normunds Baranovskis.

Lasīt vairāk

Zibenīgais banānu, zemeņu un nektarīnu saldējums jeb 'nice cream'

Foto: Privātais arhīvs


Pēc tveicīgas dienas varēsi teikt sev paldies, ja saldētavā tālredzīgi noglabāsi saldētus banāna gabaliņus. Kāpēc? Jo no saldēta banāna, augļiem un ogām sanāk debešķīgi krēmīgs un zibenīgi pagatavojams saldējums. Recepti piedāvā "Tasty" uzcītīgs lasītājs Jānis.

Lasīt vairāk

Atsvaidzinošais piparmētru šokolādes saldējums

Foto: Vida Press


Ja kārumu plauktā aizķērusies šokolādes tāfele ar piparmētru garšu un kārojas izmēģināt spēkus saldējuma gatavošanā, tad iesakām šo recepti!

Lasīt vairāk

Saldējuma kūka ar zemesriekstiem un šokolādi

Foto: Vida Press


Grēcīgs baudījums visai ģimenei! Norādītie daudzumi paredzēti aptuveni 23x23 cm lielai veidnei.

Lasīt vairāk

Mājās gatavots piena saldējums ar kanēli

Foto: Vida Press


Šī saldējuma pagatavošanai nav nepieciešama īpaša ierīce. Tā kā sastāvā nav saldā krējuma, galu galā saldējums varbūt nav tik krēmīgs, tomēr garšas burvībai tas nekādi nekaitē. No norādītajiem daudzumiem iegūsi apmēram 1 litru saldējuma.

Lasīt vairāk

Skābeņu saldējums ar zemenēm

Foto: Publicitātes foto


Skābenes ir īsts vitamīnu sprādziens, tādēļ tās noteikti vajadzētu iekļaut pavasara-vasaras sezonas ēdienkartē. No leknajām, skābajām lapām parasti vārām zupu vai pievienojam tās salātiem, bet, izrādās, no skābenēm var pagatavot arī gardu, spirdzinošu saldējumu. Projekta “Restorāns tavā virtuvē” ietvaros šefpavāre Svetlana Riškova sadarbībā ar “Maxima Latvija” dalījās ar interesantu recepti – skābeņu saldējumu, kuru ikviens var pagatavot savās mājās.

Lasīt vairāk

Video: 7 praksē pārbaudītas saldējuma receptes, kas izdosies ikvienam

Foto: Privātais arhīvs


Mājās gatavots saldējums nav nekāda neiespējamā misija. Lai pagatavotu gardo, veldzējošo našķi nav nepieciešams īpašs saldējuma aparāts, pietiek vien ar izdomu un prasmi kombinēt pareizos produktus, pierāda garšīgā "Instagram" konta vegansvirtuve autore Kristīne Bergfelde, septiņas minūtes garajā video nodemonstrējot septiņu mājās gatavotu saldējumu receptes.

Lasīt vairāk

Elementārais 'Snickers' saldējums bez saldējuma aparāta

Foto: Veronika Ļevša


Ja "Snickers" ir tava mīļākā šokolāde, tad šis būs tavs mīļākais saldējums. Lai pagatavotu atvēsinošo kārumu, nav nepieciešams īpašs aprīkojums – visu darbu paveiks mikseris. Recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!