Saldējuma kūkas recepte
Foto: Vida Press
3.5000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Pamatnei:
200 g
200 g cepumi
cepumi
100 g
100 g kausēts sviests
kausēts sviests
Pildījumam:
1,8 l
1,8 l vaniļas saldējums
vaniļas saldējums
500 g
500 g sālīti zemesrieksti
sālīti zemesrieksti
Glazūrai:
385 g
385 g vārīts iebiezinātais piens ar cukuru
vārīts iebiezinātais piens ar cukuru
180 g
180 g tumšā šokolāde
tumšā šokolāde
125 ml
125 ml saldais krējums
saldais krējums
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Kārtojumi un šarlotes
  • Kūkas bez cepšanas
  • Saldējums
  • Pasaules Virtuve
  • Grēcīgs baudījums visai ģimenei! Norādītie daudzumi paredzēti aptuveni 23x23 cm lielai veidnei.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Trauku, kurā saldēsi kūku, izklāj ar pārtikas plēvi, atstājot rezervi pāri malām.

    Saldējumu izņem no ledusskapja un ļauj tam atkust.

    Gatavo kūkas pamatni: cepumus sadrupina smalkās drupačās, samaļot blenderī vai izmantojot mīklas rulli. Drumstalas samīca kopā ar sviestu.

    Cepumu un sviesta masu klāj sagatavotajā kūkas veidnē, izlīdzina un liek ledusskapī dzesēties.

    Gatavo pildījumu: atkusušajam (bet ne pilnībā izkusušajam) saldējumam pievieno zemesriekstus, visu samaisa un masu ar karoti liek uz sagatavotās kūkas pamatnes. Nolīdzina virsmu un liek saldētavā uz stundu.

    Glazūra: iebiezināto pienu no kārbas liek lielā bļodā un maisa, līdz tas kļūst vijīgi plūstošs. Pārlej masu sasalušajai saldējuma kārtai.

    Karstumizturīgā bļodā liek gabaliņos salauztu šokolādi, pievieno saldo krējumu un izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī. Kad šokolāde izkususi, samaisa, lai masa ir viendabīga, un pārlej gandrīz gatavajai kūkai.

    Liek trauku saldētavā un saldē 2-3 stundas.

    Pirms pasniegšanas saldējuma kūku uzmanīgi izņem no veidnes, velkot aiz pārtikas plēves maliņām. Noņem pārtikas plēvi un sagriež kūku kvadrātiņos. Pasniedz tūlīt.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form