Saldējuma kūkas recepte
Foto: Vida Press
3.5000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Grēcīgs baudījums visai ģimenei! Norādītie daudzumi paredzēti aptuveni 23x23 cm lielai veidnei.

Trauku, kurā saldēsi kūku, izklāj ar pārtikas plēvi, atstājot rezervi pāri malām.

Saldējumu izņem no ledusskapja un ļauj tam atkust.

Gatavo kūkas pamatni: cepumus sadrupina smalkās drupačās, samaļot blenderī vai izmantojot mīklas rulli. Drumstalas samīca kopā ar sviestu.

Cepumu un sviesta masu klāj sagatavotajā kūkas veidnē, izlīdzina un liek ledusskapī dzesēties.

Gatavo pildījumu: atkusušajam (bet ne pilnībā izkusušajam) saldējumam pievieno zemesriekstus, visu samaisa un masu ar karoti liek uz sagatavotās kūkas pamatnes. Nolīdzina virsmu un liek saldētavā uz stundu.

Glazūra: iebiezināto pienu no kārbas liek lielā bļodā un maisa, līdz tas kļūst vijīgi plūstošs. Pārlej masu sasalušajai saldējuma kārtai.

Karstumizturīgā bļodā liek gabaliņos salauztu šokolādi, pievieno saldo krējumu un izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī. Kad šokolāde izkususi, samaisa, lai masa ir viendabīga, un pārlej gandrīz gatavajai kūkai.

Liek trauku saldētavā un saldē 2-3 stundas.

Pirms pasniegšanas saldējuma kūku uzmanīgi izņem no veidnes, velkot aiz pārtikas plēves maliņām. Noņem pārtikas plēvi un sagriež kūku kvadrātiņos. Pasniedz tūlīt.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form