Skābeņu saldējums ar zemenēm
Foto: Publicitātes foto
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu

Skābenes ir īsts vitamīnu sprādziens, tādēļ tās noteikti vajadzētu iekļaut pavasara-vasaras sezonas ēdienkartē. No leknajām, skābajām lapām parasti vārām zupu vai pievienojam tās salātiem, bet, izrādās, no skābenēm var pagatavot arī gardu, spirdzinošu saldējumu. Projekta “Restorāns tavā virtuvē” ietvaros šefpavāre Svetlana Riškova sadarbībā ar “Maxima Latvija” dalījās ar interesantu recepti – skābeņu saldējumu, kuru ikviens var pagatavot savās mājās.

Svaigām, nomazgātām skābenēm nogriež kātiņus un sablendē krūzē kopā ar jogurtu. Pēc tam šo masu izberž caur sietu.

Novāra cukura sīrupu kopā ar glikozi, un, kad tas uzvārījies, pievieno un iemaisa degvīnu.

Glikoze nepieciešama, lai saldējuma konsistence veidotos krēmīga, viendabīga, bez ledus kristāliņiem. S.Riškova

Pēc tam abas masas sajauc un ieliek ledusskapī atdzesēties, ik pēc 20 minūtēm masu apmaisot, līdz saldējums pavisam sasalis. Apmaisīšanu veic aptuveni 4-5 reizes.

Pasniedz ar gabaliņos sagrieztām zemenēm, kas veidos skaistu krāsu un garšu kontrastu.

Lai labi garšo!

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form