Skābeņu saldējums ar zemenēm
Foto: Publicitātes foto
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu

Skābenes ir īsts vitamīnu sprādziens, tādēļ tās noteikti vajadzētu iekļaut pavasara-vasaras sezonas ēdienkartē. No leknajām, skābajām lapām parasti vārām zupu vai pievienojam tās salātiem, bet, izrādās, no skābenēm var pagatavot arī gardu, spirdzinošu saldējumu. Projekta “Restorāns tavā virtuvē” ietvaros šefpavāre Svetlana Riškova sadarbībā ar “Maxima Latvija” dalījās ar interesantu recepti – skābeņu saldējumu, kuru ikviens var pagatavot savās mājās.

Svaigām, nomazgātām skābenēm nogriež kātiņus un sablendē krūzē kopā ar jogurtu. Pēc tam šo masu izberž caur sietu.

Novāra cukura sīrupu kopā ar glikozi, un, kad tas uzvārījies, pievieno un iemaisa degvīnu.

Glikoze nepieciešama, lai saldējuma konsistence veidotos krēmīga, viendabīga, bez ledus kristāliņiem. S.Riškova

Pēc tam abas masas sajauc un ieliek ledusskapī atdzesēties, ik pēc 20 minūtēm masu apmaisot, līdz saldējums pavisam sasalis. Apmaisīšanu veic aptuveni 4-5 reizes.

Pasniedz ar gabaliņos sagrieztām zemenēm, kas veidos skaistu krāsu un garšu kontrastu.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form