Fоtо: Shutterstock

Kukaiņi? Daži tos uzskata tikai par kaitēkļiem, bet citi – par īstenu nākotnes resursu. Kukaiņu ēšana Eiropā vēl aizvien lielai sabiedrības daļai šķiet dīvaina vai pat pretīga, taču cilvēkiem tādās valstīs kā Taizeme un Ķīna kukaiņi bijuši daļa no uztura jau simtiem gadu. Balstoties podkāstā ziņu tīklā "Africanews", sniegsim ieskatu, kā, viņuprāt, kukaiņi varētu būt risinājums mūsu nākotnei.

Raidierakstā nelielā restorānā, kas atrodas Parīzes centrā, šefpavārs Lorāns Vejets papildina vienu no saviem populārākajiem ēdieniem tieši ar kukaiņiem, lai piešķirtu ēdienam kraukšķīgumu un papildu garšu. Un, jā, taisnība – šeit nav runas par parastu restorānu. Patiesībā šefpavāra Lorāna ēdienkartē nekas nav pagatavots bez sastāvdaļas, kas rosinājusi viņa kulinārijas iztēli, proti, kukaiņiem. "Ir vēl daudz darāmā, lai mēs būtu ekoloģiski atbildīgāki. Tas mani interesē, tā šobrīd vairāk vai mazāk ir mana specialitāte. Jā, tie ir kukaiņi, bet aiz tiem slēpjas veids, kā gatavot gudrāk un saudzīgāk," skaidroja izglītotais šefpavārs.

Чтобы продолжить чтение, оформите абонемент.

Пожалуйста, подождите!

Мы подбираем для вас наиболее подходящее предложение подписки...

Loading...

Предложение о подписке не отображается? Пожалуйста, отключите блокировщик рекламы или перезагрузите страницу.
В случае вопросов пишите на konts@delfi.lv

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !