15Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 2
2 ĒKolīveļļa4 kalmāri6 sparģeļi pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari1 ĒKcitronu sula
Sagatavošana
1
Sakarsē pannu ar eļļu. Tikmēr garenvirzienā pārgriež kalmāru un iekšpusi ar nazi viegli sagriež rombveidā. Ja nepieciešams, pirms tam iztīra kalmāra skrimšļus un iekšējo plēvīti.
2
Ja sparģeļi lieli un resni, tos garenvirzienā pārgriež uz pusēm.
3
Liek kalmārus karstajā eļļā ar sagraizīto sānu uz leju, tajā pašā pannā liek sparģeļus.
4
Pēc 2 minūtēm kalmārus apgriež apkārt un turpina cept vēl 1 - 2 minūtes. Kad kalmārs apcepies un sarullējies, to noņem no pannas un sagriež kumosa lieluma gabalos, sajauc ar sparģeļiem.
5
Apslacina ar citronu sulu, dažām lāsēm olīveļļu, viegli apkaisa ar sāli un pipariem.
6
Pasniedz.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit