Foto: Shutterstock
Vienkārši pagatavojami un sātīgi kartupeļu salāti gavēņa ēdienkartei vai atslodzei no gaļas. Šie salātiņi vēl labāk garšos nākamajā dienā, kad marināde būs iesūkusies kartupeļos.
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

7 kartupeļi300 gmarinēti šampinjoni3 marinēti gurķi pēc garšaszaļumi1 sarkanais sīpols1 TKcukurs4 ĒKbaltvīna etiķis3 ĒKeļļa pēc garšassāls un malti melnie pipari

Pagatavošana

1

Sīpolus nomizo, sagriež gredzenos, pārlej ar verdošu ūdeni un noplaucē, ūdeni nolej. Sīpolus liek bļodiņā, pievieno cukuru un baltvīna etiķi, apmaisa.

2

Kartupeļus ar visu mizu novāra. Nedaudz atdzesē, nomizo, sagriež šķēlēs un liek bļodā.

3

Lielākos šampinjonus pārgriež uz pusēm. Marinētos gurķus sagriež gabaliņos.

4

Kartupeļiem pievieno sēnes, marinētos gurķus un sīpolus ar visu marinādi, kā arī sakapātus zaļumus. Visu pārslaka ar eļļu, pievieno piparus un apmaisa.

5

Pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno sāli pēc garšas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!