Foto: Shutterstock
Vienkārši pagatavojama uzkoda un īsts našķītis tiem, kuriem tīk kreptīgās garšas. Ķiplokains marinēta gurķīša kraukšķīgums, patīkamā sezama sēkliņu klātbūtne un viegli austrumnieciska pēcgarša. Marinādes sulīgās garšas ar ķiplociņa noti savijušās ar gurķīša kraukšķīgo struktūru – tiešām lieliska MADE IN CHINA ideja.
20Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 gab.garie gurķi2 gab.ķiploku daiviņas TKjūras sāls1 TKrīsu etiķis2 TKsojas mērce1.5 TKcukurs1 TKsarkano piparu pārslas1.5 TKsezama sēklas

Sagatavošana

1

Nelielā bļodiņā sajauc caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploku, sāli, rīsu etiķi, sojas mērcu, cukuru un sarkano piparu pārslas. Atstāj visu uz 10 minūtēm, lai garšas savelkas.

2

Gurķiem nogriež galus, pārgriež uz pusēm, sagriež kumosa lieluma šķēlēs.

3

Ieliek gurķus bļodā, kur tie tiks pasniegti. Pārlej ar sagatavoto marinādi, uzmanīgi iemaisa gurķu šķēlītēs. Pārkaisa ar sezama sēkliņām un pasniedz uzreiz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!