Foto: Shutterstock
Papildinām karstuma viļņa recepšu kolekciju! Šis būs ļoti ātri un ļoti atsvaidzinoši. Desmit minūtes, piecas sastāvdaļas – un gatavi Japānā iecienītie gurķu salāti. Arī jāapēd ātri – servē uzreiz pēc pagatavošanas!
10Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
1 gab.liels gurķis30 grīsu etiķis1 TKšķidrs medus TKsāls2 ĒKgrauzdētas melnā un gaišā sezama sēklas

Sagatavošana

1

Nomizo gurķi gareniski. Estētiskākam efektam var to mizot strīpās – viena strīpa mizota, otra nemizota. Ja gurķis ļoti svaigs un redzams, ka miziņa plāna – var nemizot vispār!

2

Pārgriež gurķi uz pusēm, ar karotīti uzmanīgi izņem sēklas.

3

Ar ļoti asu nazi gurķi sagriež superplānās šķēlītēs. Jo plānāk, jo labāk!

4

Šķēlītes nosusina papīra dvielī, lai tas uzsūc lieko šķidrumu.

5

Bļodā rūpīgi samaisa rīsu etiķi, medu un sāli.

6

Iemaisa mērcē gurķus, pārkaisa ar sezama sēkliņām.

7

Pasniedz nekavējoties.

Lai garšas kārpiņas brīnās un izbauda!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!