Foto: Aina Pitrāne, "Aina Gatavo"

Ziemassvētku gaidīšanas laiks ir sācies! Ja plānos svētkos gatavot tradicionālo siļķi "kažokā", neaizmirsti arī par dažādām citām variācijām šo tautā iecienīto salātu pagatavošanā. Šoreiz pievērsīsimies salātiem "kažoks bez siļķes līdzdalības". Recepti "Vista kažokā" iesaka Aina Pitrāne ("Aina gatavo").

40Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 gab.vārīti kartupeļi2 gab.kūpināti vistas šķiņķīši2 gab.vārītas bietes2 gab.vārīti burkāni3 gab.vārītas olas majonēze diļļu zariņi granātābola sēkliņas siers bietes

Sagatavošana

1

Kartupeļus, bietes, burkānus un olas sarīvē.

2

Vistas gaļu sagriež mazos gabaliņos.

3

Sastāvdaļas liek kārtās: kartupeļi, vistas gaļa, bietes, burkāni un olas.

4

Pēc katras kārtas plānā kārtiņā iesmērē majonēzi.

5

Atstāj ledusskapī savilkties garšām. Vislabāk uz nakti.

Pirms pasniegšanas izdekorē. Piemēram, izmantojot diļļu zariņus, granātābola sēkliņas, ar cepumu formiņu izspiežot zvaigznītes no siera un vārītas bietes.

Lai izdodas!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!