Foto: Shutterstock
Šajā svētku salātu variācijā ierasto siļķi aizstāj vārīta gaļa, patīkamu svaigumu piešķir āboli, bet neiztrūkstošas, protams, ir bietes un kartupeļi.
60Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
4 novārītas nelielas bietes5 novārīti kartupeļi2 novārīti burkāni2 skābi āboli2 marinēti sīpoli500 gvārīta gaļa4 novārītas olas paciņa majonēze500 gskābs krējums3 ĒKfranču sinepes2 TKsāls

Sagatavošana

1

Kad dārzeņi novārīti un atdzisuši, sarīvē tos uz sakņu rīves. Sarīvē arī ābolu un vārītās olas. Vārīto liellopa gaļu (to vari aizstāt arī ar vārītu cūkas, vistas vai teļa gaļu, bet īpaši ātram rezultātam – ar kūpinātu šķiņķi) un marinētos sīpolus (kā veikli iemarinēt sīpolus, skaidrojām te) sasmalcina un samaisa kopā.

2

Katru sarīvēto sastāvdaļu liek atsevišķā bļodiņā vai šķīvītī, lai pēc tam salātus veikli var likt kārtu kārtām.

3

Nelielā bļodiņā sajauc visas mērces sastāvdaļas un samaisa.

4

Lielā bļodā vispirms liek vārītos, sarīvētos kartupeļus, pa virsu tiem gaļu ar sīpoliem, tad burkānus un ābolu skaidiņas.

5

Pārlej un izlīdzina daļu mērces un pa virsu tai izkārto sarīvētas bietes.

6

Turpina no sākuma likt kārtas tādā pat secībā, sākot no kartupeļiem, beidzot ar bietēm.

7

Pēdējai kārtai jābūt mērcei, un tās virsu var izdekorēt ar pāri palikušajām sastāvdaļām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!