"Meduskūka ir viena no tām kūkām, kas garšo gandrīz visiem, taču ar klasisko variantu nevienu nepārsteigsi. Bet pārsteigt gribējās. Un izdevās. Tāpēc liec lietā mazliet savas iztēles, mazliet garšu buķetes, iešauj zaptes burku plauktā roku un pagrāb pirmo zapti aizvērtām acīm. Manā gadījumā – mango. Un lieta darīta! Bet par cik tā ir salda, tad, krējumu putojot, cukurs jāliek mazāk, lai nesalīp... Var izmantot jebkādu zapti smērējamā konsistencē, jo viss ģeniālais ir vienkāršs," par gardumu saka receptes autore Jeļena Dimante. Viņa uzsver, ka biskvītam varot izmantot jebkuru meduskūkas recepti, kas pašam šķiet vislabākā!

Jeļena Dimante ir viena no Lielbritānijas diasporas gatavošanas entuziastu "Latvieši UK gatavo" gariņiem. Viņa ne vien izglīto pārējos tiešsaistes meistarklasēs, bet uztur arī grupā kārtību. Piemērots cilvēks, ar kuru parunāt par un ap virtuves lietām, jo Jeļenai gatavošana ir sirdslieta.

"Tasty.lv" virtuves sarunas ar Jeļenu vari izlasīt šeit. Bet nu ķeramies pie gatavošanas!

240Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

200 gcukurs150 gsviests3 ĒKmedus3 gab.olas1 TKsoda600 gskābais krējums1 TKvaniļas cukurs2 TKcitronu sula420 gkviešu milti30 gkakao500 gmango želeja vai ievārījums150 gpūdercukurs

Sagatavošana

1

Ūdens peldē izkausē un sajauc cukuru, sviestu un medu.

2

Sakuļ olas ar sodu.

3

Ielej olas medū, ātri visu samaisot ar putojamo slotiņu.

4

Pievieno izsijātus miltus un kakao. Mīkla būs bieza, bet ne blīva. Pielīp pie rokām, tāpēc jāatstāj uz pusstundu, lai viss savelkas.

5

Mīklu sadala 8 daļās. Rullē 20 cm diametra apļus un cep 5 minūtes 180 grādos.

6

Lai pagatavotu krēmu, mikserī ar lielu ātrumu puto krējumu un vaniļas cukuru 3-4 minūtes. Pievieno pūdercukuru, sakuļ. Pievieno citronu sulu.

7

Ķeras pie kūkas kārtošanas: liek vienu ripu, pārsmērē ar krēmu, pāri liek nākamo ripu, ko pārsmērē ar krēmu un ievārījumu, turpina kārtot, līdz visas ripas izmantotas.

8

Dekorē, kā sirds vēlas, var apsmērēt ar krējuma un cukura maisījumu vai pārliet ar izkausētu šokolādi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!