Sāļā jubilejas torte ar jūras veltēm un odziņu
Foto: PantherMedia/Scanpix
4.5000 2
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu

Bagātīga un bezgala trekna jūras velšu torte ar trīs veida krēmiem - tieši tāda, kāda piestāv nopietnām jubilejas reizēm. Kūpināts lasis, garneles, ikri - te visa ir tik daudz un viss ir tik garšīgs!

Tortes izgatavošanai var izmantot gan rupjmaizi, gan baltmaizi, atkarībā no tā, kas pašam labāk garšo (garoziņas nogriež nost).

Gatavo ikru krēmu. Sajauc visas sastāvdaļas.

Gatavo burkānu krēmu. Sajauc visas sastāvdaļas.

Gatavo laša krēmu. Laša fileju sasmalcina, sajauc ar pārējām sastāvdaļām, liek ledusskapī uz 20 minūtēm.

Maizes kārtu mitrināšanai sagatavo ar ūdeni atšķaidītu citronu sulu.

Torti kārto formā. Klāj pirmo maizes kārtu, to mitrina, tad pirmo krēmu un tā turpina, kamēr beidzas produkti. Pēdējai jābūt maizes kārtai.

Torti nav vēlams veidot pārāk augstu. Gatavo torti liek ledusskapī uz 2-3 stundām ar nelielu slogu (maizes dēlītis, šķīvis), pirms pasniegšanas dekorē ar dažnedažādiem labumiem un katru gabaliņu rotā ar odziņu.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form