Foto: AP/Scanpix

ASV prezidenta Baraka Obamas administrācija atcēlusi 3. augusta komisijas lēmumu par atsevišķu modeļu "iPhone" viedtālruņu un "iPad" planšetdatoru tirdzniecības aizliegumu ASV teritorijā. Šādas veto tiesības Baltais nams izmanto pirmo reizi kopš 1987. gada.

Pēc Baltā nama pārstāvju domām, aizliegums tirgot atsevišķu "Apple" produkciju ietekmē konkurences apstākļus valsts ekonomikā, kā arī amerikāņu patērētājus. Prezidenta administrācija šo ierīču tirdzniecības aizliegumu piedāvā aizstāt vienkārši ar soda naudu.

Lēmumu par "Apple" produkcijas tirdzniecības ierobežošanu jūnijā pieņēma ASV starptautiskās tirdzniecības komisija saistībā ar kompānijas "Samsung" prasību. Dienvidkorejas uzņēmums apvainoja savu konkurentu patentu pārkāpumā. Aizliegums attiecās uz "iPhone 4" viedtālruni "AT&T" mobilo sakaru operatora piedāvājumā, "iPhone 3GS", kā arī "iPad 3G" un "iPad 2 3G", ko piedāvā "AT&T".

Atgādinām, ka "Apple" un "Samsung" patentu cīņa ilgst jau no 2010. gada. Kompānijas apvaino viena otru ierīču veidola un funkciju kopēšanā. Pirms gada tiesa atzina "Samsung" kompāniju par vainīgu piecu "Apple" patentu pārkāpumā, dienvidkorejiešu uzņēmumam sodā nosakot vienu miljardu ASV dolāru. Šāgada martā sods tika samazināts gandrīz divkārtīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!