Foto: DELFI

Beidzot populārā bezmaksas navigācijas un autobraucēju socializācijas aplikācija "Waze" oficiāli sasniegusi arī "Windows Phone 8" platformas viedtālruņus. Līdz šim "Waze" aplikācijas jaunākās versijas bija pieejamas tikai "Apple iOS" un "Android" platformas mobilajām ierīcēm.

"Waze" izstrādātāju paziņojums par aplikācijas pieejamību "Windows Phone 8" platformai bija visai negaidīts. Sākotnēji tā tika solīta šāgada jūnijā, tomēr šis plāns nepiepildījās nesaderības dēļ ar "Microsoft" aplikāciju veikala prasībām. Pēc tam "Waze" debija trešajā lielākajā mobilajā platformā tika atlikta uz nenoteiktu laiku.

Pēc tam, kad šāgada jūnijā "Waze" izstrādātāju kompāniju par nepilnu miljardu ASV dolāru iegādājās interneta gigants "Google", "Windows Phone 8" platformas entuziasti pieļāva, ka "Waze" vispār oficiāli nenonāks līdz "Microsoft" ierīcēm.

Tā kā "Google" nav mierā ar "Windows Phone 8" platformas viedtālruņu ekspansiju, īpaši jaunattīstības tirgos, kas ir "Google" attīstītā "Android" jājamzirdziņš, "Google", pēc entuziastu aplēsēm, varētu bloķēt "Waze" tālāko attīstību "Microsoft" produktiem, tāpat kā savu "Google" servisu, piemēram, "YouTube" nevēlamās aplikācijas "Windows Phone 8" ekosistēmai. Tomēr "Waze" pārstāvji pēc pārņemšanas šīs bažas kliedēja un uzsvēra, ka par jaunu platformu apgūšanu joprojām lemj paši.

Jāatzīmē, ka pēdējā gada laikā ievērojami augusi "Windows Phone 8" platformas viedtālruņu popularitāte. Turklāt vairāk nekā 90 procenti no šīs ekosistēmas pārdotajiem viedtālruņiem ir "Nokia" ražojuma. Rezultātā vairāki aplikāciju izstrādātāji sāk pievērst nopietnāku uzmanību šai strauji augošajai "Microsoft" ekosistēmai.

Pati "Nokia" rudenī paziņojusi, ka šāgada beigās nebūs tādu "iOS" un "Android" populārāko aplikāciju, kas nav pieejamas arī uz "Windows Phone 8" platformas, vai vismaz nav oficiāla paziņojuma no izstrādātāja par tās drīzu pieejamību "Microsoft" ekosistēmai.

"Waze" aplikācija "Windows Phone 8" platformai lejupielādējama bez maskas, klikšķinot šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!