Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 7. jūlijā, pulksten 10 no rīta, no "Statoil" degvielas uzpildes stacijas Duntes ielā 15, Rīgā, ar identiskiem "Opel Insignia" automobiļiem startēs trīs sabiedrībā labi pazīstamu cilvēku komandas, kas, veicot aptuveni 320 kilometru garu ceļojumu pa Latviju, savā starpā sacentīsies ekonomiskā braukšanā un popularizēs taupīgu braukšanu.

Vienlaikus šis starts būs arī ievads "Ekorallijam Vidzeme 2012", kurā 14. jūlijā varēs piedalīties ikviens, kurš grib pārbaudīt vai apliecināt savas ekonomiskās autovadīšanas prasmes.

Ekorallija ieskaņas pasākumam izvēlētas trīs komandas – aktieri Vilis un Zane Daudziņi ar bērniem, TV dīva un māmiņu sociālā portāla Babyroom.lv veidotāja Anna Rozīte kopā ar citām Babyroom.lv māmiņām un bērniem, kā arī Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis ar ģimeni.

Visām trim ekipāžām ar identiskām "Opel Insignia" automašīnām, kas aprīkotas ar 160 zirgspēku jaudīgu divlitru "CDTi" dīzeļdzinēju un automātisko pārnesumkārbu, būs jāveic aptuveni 320 km garš ceļojums, kurā iekļauts Limbažu, Cēsu, Raiskuma, Līgatnes un Siguldas apmeklējums. Ceļojuma laikā visām trijām ekipāžām nāksies saskarties ar dažādiem atjautības, orientēšanās un citiem uzdevumiem, kas gluži kā sastrēgumi ikdienas satiksmē tās kavēs un palielinās degvielas patēriņu.

Pēc divu dienu ceļojuma visas ekipāžas finišēs "Statoil" degvielas uzpildes stacijā Krišjāņa Valdemāra ielā 104, kur arī tiks noskaidrots, kura no ekipāžām bijusi visdraudzīgākā dabai un spējusi ceļojumā patērēt vismazāk degvielas.

Pēc "Opel Baltija" sniegtajiem datiem, "Opel Insignia" ar "2.0 CDTi" dīzeļdzinēju un automātisko pārnesumkārbu kombinētajā ciklā uz 100 km patērē vien 5,7 litrus dīzeļdegvielas. Taču Drošas Braukšanas Skolas eksperti norāda, ka, vadot šīs automašīnas atbilstoši ekonomiskas braukšanas pamatnosacījumiem, ir iespējams panākt vēl mazāku degvielas patēriņu.

Arī visiem citiem, kuriem patīk ceļošana, autobraukšana un ir vēlme pierādīt, ka spēj ar savu auto pārspēt jebkuru citu degvielas ekonomijas jomā, ir iespēja piedalīties "Ekorallijā Vidzeme 2012", kas notiks 14. jūlijā. Tam pieteikties būs iespējams no 9. līdz 12. jūlijam portālā "Delfi" un Drošas Braukšanas Skolas mājas lapā www.dbs.lv. Starts Ekorallijam tiks dots 14. jūlijā, pulksten 10, "Statoil" degvielas uzpildes stacijā Ādažos; pirmās ekipāžas finišā, "Statoil" degvielas uzpildes stacijā Rīgā, Duntes ielā 15, tiks sagaidītas, sākot no pulksten 15.

Ekoralliju organizē Drošas Braukšanas Skola, "Statoil Fuel & Retail Latvia" un "Opel Baltija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!