Starptautiskās kompānijas "Aquatex Group" pārstāvniecība SIA "Aquatex Baltija", uzvarot prāvā par domēna vārdu "aquatex.lv" aizsardzību, ko bija piereģistrējusi konkurējošs uzņēmums SIA "Jūras vējš", radījusi precedentu domēna vārdu aizsardzībai internetā, šodien preses konferencē paziņoja kompānijas pārstāvji.
Arī domēna vārdu reģistratora Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta juriskonsuls Edgars Džeriņš žurnālistiem atzina, ka pirmo reizi sastopas ar gadījumu, kad Augstākā tiesa anulē kāda uzņēmuma reģistrēto domēna vārdu un aizliedz tam šo vārdu izmantot internetā.

Strīds par domēna vārda "aquatex.lv" lietošanu aizsākās 2002.gadā, kad SIA "Aquatex Baltija" paziņoja par tā darbības uzsākšanu Latvijā, bet SIA "Jūras vējš" reģistrēja domēnu "aquatex.lv".

Savā interneta lapā "Jūras vējš" piedāvāja un reklamēja to pašu produkciju, kādu piedāvā SIA "Aquatex Baltija". Pēc SIA "Aquatex Baltija" domām, tādējādi tika maldināti gan patērētāji, gan sabiedrība un netika ievēroti godīgas konkurences principi.

Uzņēmums uzskata, ka "Jūras vējš" "Aquatex" nosaukumu izmantoja, lai piesaistītu konkurentu klientus.

SIA "Aquatex Baltija" direktors Antons Ņenaševs cer, ka šis gadījums būs kā piemērs citiem un apliecinās, ka tiesības uz domēnu ir iespējams atgūt likumīgā ceļā. Viņš uzskata, ka tas varētu kalpot kā mācība negodīgajiem uzņēmumiem.

"Aquatex" piegādā kompleksu ūdenslīdēju aprīkojumu uzņēmumiem un organizācijām, kas nodarbojas ar zemūdens darbiem, kā arī piedāvā apmācību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!