Foto: Publicitātes foto

SIA „K&I Projects” izveidotais portāls www.beststock.lv ir atbilde uz jautājumu: „kā realizēt auto rezerves daļu noliktavas uzkrājumus?” Jautājums ikdienu tiek uzdots jebkurā auto rezerves daļu mazumtirgotāja veikalā vai autoservisā, tā īpašniekam konstatējot, ka gadu no gada nerealizēto auto rezerves daļu apjoms aizvien pieaug. Pēc vairumtirgotāju ieteikumiem laba noliktavas aprite ir tad, ja noliktavas aprite ir 3 mēneši t.i. precei nevajadzētu gulēt noliktavā ilgāk par 3 mēnešiem. Parasti tādu vai citādu iemeslu dēļ tas tā nav. Nerealizēto rezerves daļu vērtība 90% gadījumos ir pielīdzināma metāllūžņu vērtībai.

Ikdienā bieži vien, lai iegādātos nepieciešamo rezerves daļu, nebūt nebūtu jāzvana vairumtirgotājam, pietiktu sazināties ar blakusesošo autoservisu. Tomēr tas prasa laika resursu, jo operatīvi nevar pārliecināties par attiecīgās rezerves daļas atrašanās vietu un tāpēc bieži vien ir jāapzvana desmit autoservisi vai auto rezerves daļu mazumtirgotāji pirms tiek atrasta nepieciešamā rezerves daļa - tepat „aiz stūra".

www.beststock.lv idejas pamatā ir iespēja rezerves daļu noliktavas krājumus apkopot gan pēc preču kodiem, nosaukumiem, gan pēc cenas, atrašanās vietas un uzņēmuma. Tādējādi portālā reģistrētajiem autoservisiem ir dota iespēja uzzināt, kāda prece ir citam autoservisam pārdošanā attiecīgajā reģionā un ir radīta iespēja iegādāties nepieciešamo rezerves daļu ne vis no ražotāja, gaidot piegādi, piemēram, no Vācijas, bet gan aizbraucot pakaļ tajā pašā vai blakus esošajā pilsētā. Tādējādi ietaupot gan laiku, gan naudu. Jo īpaši šis pakalpojums varbūt saistošs reģionos, jo tur nav pārstāvēti visi rezerves daļu vairumtirgotāji kā tas ir, piemēram, Rīgā.

Portāla darbības pamatā ir tirgotāju (juridiskās personas) iespējas, vadoties pēc SIA „K&I Projects" instrukcijām, pastāvīgi jebkurā ērtā laikā reģistrēt preci pārdošanai, turklāt, saprotamu iemeslu dēļ, preces cenai būtu jābūt lētākai nekā tirgojot vairumtirdzniecībā. „Kāpēc prece jāpārdod lētāk?" Mūsu skaidrojums ir tāds, ka runa ir tikai par ilgstoši nerealizētiem noliktavas uzkrājumiem, respektīvi, prece vērtību ir zaudējusi, tomēr tā joprojām ir aktuāla kādam autobraucējam. Ievadot mūsu interneta vietnē rezerves daļas kodu, jūs redzēsiet, kur šī prece atrodas, cik maksā, un būs redzami kontakti ar ko kontaktēties un saņemt par šo preci rēķinu. Apmaksājot to, jūsu uzdevums būs kontaktēties ar pārdevēju un saņemt preci. Šajā gadījumā „K@I Projects" darbojas tikai kā informācijas apmaiņas uzturētājs, nevis kā tirdzniecības starpnieks. Preces saņemšana, mūsuprāt mūsdienās nav problēma, praksē tiek izmantots gan uzņēmumu sagādnieks, gan pasta vai kurjerpasta pakalpojumi.

Autoservisu nozares profesionāļiem portāls būs viegli saprotams, jo rezerves daļu artikuli būs oriģinālkodi, kurus servisa speciālisti pazīst arī pēc Tec Doc programmas, kas tiek plaši izmantota autoservisos. Potenciālie klienti par portāla lietotājiem varēs kļūt slēdzot līgumus, vai arī maksājot izmantojot īsziņas.

Aicinām uz sadarbību!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!