Foto: AFP/Scanpix

Amerikāņu tehnoloģiju gigants "Apple" gatavojas uzsākt jaunā viedtālruņu "iPhone 5S", piektās paaudzes planšetdatoru "iPad" un jaunu televizoru "iTV" ražošanu jau nākamā gada sākumā, vēsta aģentūra "Itar Tass", atsaucoties uz Ķīnas izdevumu "Commercial Times".

Jaunumi tirgū var parādīties jau 2013.gada sākumā, ražošanas jaudas var sasniegt no 50 000 līdz 100 000 vienību gadā. Korporācijas pārstāvji jau tradicionāli nekomentē parādījušās ziņas par jaunumiem.  

Eksperti savukārt norāda, ka iepriekš "Apple" jaunus viedtālruņus piedāvājusi tirgu aptuveni reizi gadā, lielākais pārtraukums bija starp "iPhone 4" un "iPhone 4S" - 16 mēneši, vēsta "Itar Tass".  

Jau ziņots, ka "iPhone 5" tika prezentēts 12. septembrī. No iepriekšējā modeļa tas atšķiras ar lielāku ekrānu, plānāku korpusu, jaudīgākām komponentēm un jaunu, mazāku aksesuāru pieslēgvietu. Ierīce darbojas ar jauno operētājsistēmu "iOS 6", kas no 19. septembra pieejama arī citām "Apple" ierīcēm.

Pirmajās trīs "iPhone 5" realizācijas dienās pārdevis vairāk nekā piecus miljonus šī jaunā viedtālruņa vienības, paziņojusi kompānija.

Latvijā "iPhone5" tirdzniecība sākta 2.novembrī, un tikai dažas stundas kopš Latvijā sākusies "Apple" jauno viedtālruņu "iPhone5" tirdzniecība, potenciālie pircēji jau ir rezervējuši visus patlaban pieejamos "iPhone 5".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!