Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Nokia" šodien Ņujorkā prezentējusi "Lumia" saimes jaunāko viedtālruni "1020" ar 41 megapikseļa kameru. Šis "Windows Phone 8" platformas viedtālrunis ir ideoloģiskais pēctecis "Nokia 808 PureView" modelim.

Kā viedtālrunis "Nokia Lumia 1020" daudzējādā ziņā atbalso jau pazīstamo "Lumia" flagmaņus "920", "925" un "928" – tam ir 4,5 collu diagonāles AMOLED ekrāns ar 1280 reiz 768 pikseļu izšķirtspēju un "Gorilla Glass 3" stiklu. Tāpat tam ir jau pazīstamais 1,5 gigahercu divkodolu "Snapdragon S4" procesors un 2000 mAh akumulators ar iespēju to uzlādēt bezvadu režīmā, izmantojot speciālu apvalku.

Atšķirībā no 9. sērijas "Lumia" tālruņiem "1020" ir divu gigabaitu operatīvā atmiņa un 32 GB zibatmiņa jau standartā (nav paplašināma ar papildus karti).

Tomēr būtiskākā "Nokia Lumia 1020" atšķirība ir augstās izšķirtspējas kamera. Tās matrica ir pat lielāka nekā tradicionālām kompaktkamerām. "Zeiss" objektīvam ir sešas lēcas, optiskā stabilizācija un F/2,2 maksimālais diafragmas atvērums, kas atvieglo attēlu uzņemšanu tumšos apstākļos. Vēl šim viedtālrunim ir ksenona zibspuldze.

Kamera spējīga uzņemt attēlus ar izšķirtspēju līdz 7712 reiz 5360 pikseļiem. Uzņemot fotoattēlu, "Nokia Lumia 1020" to saglabā uzreiz divās izšķirtspējās – pilnajā (līdz 41 megapikseļa), kas paredzēta vēlākai apstrādei, un piecu megapikseļu, kas paredzēta tūlītējai nosūtīšanai sociālajos tīmekļos. Šī 41 megapikseļa tehnoloģija tiek izmantota, arī uzņemot video sižetus līdz pat "Full HD" izšķirtspējā.

Līdz ar "Nokia Lumia 1020" tiek ieviesta jauna aplikācija, kura ļauj lietotājam pašrocīgi mainīt ekspozīcijas, baltā balansa un fokusa iestatījumus. Turklāt "Nokia" aplikāciju izstrādātājiem devusi plašu pieeju kameras algoritmiem, lai tie izstrādātu jaunas foto un video aplikācijas.

Viens no interesantākajiem "Nokia Lumia 1020" aksesuāriem ir speciāls apvalks, kas šo viedtālruni pārvērš ergonomiskā kompaktkamerā – tam ir papildus akumulatoru bloks, fotoslēdzis un vītne statīvam.

"Nokia Lumia 1020" tirdzniecībā ASV nonāks jau 26. jūlijā. Ar divu gadu pieslēguma līgumu "AT&T" tīklā 41 megapikseļa viedtālrunis maksās 299,99 dolāru. Viedtālruņa brīvās tirdzniecības (bez mobilā operatora pieslēguma) cena pagaidām oficiāli netiek atklāta, tomēr mediji no tirgotājiem uzzinājuši, ka tā būšot 699 dolāri (384 lati).

Lielākajos Eiropas tirgos "Nokia Lumia 1020" realizācijā nonāks vēl šajā ceturksnī, bet citviet (tostarp, visticamāk, arī Latvijā) – tikai gada pēdējā ceturksnī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!