Foto: DELFI
Pēc Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas otrās spēles starp "VEF Rīga" un BK "Ventspils" Rīgas klubs par spēles iznākumu oficiāli iesniedza protestu, kura tekstu publicējam nerediģētu.

Latvijas Basketbola līgas direktoram R.Pleinicam

Latvijas Basketbola līgas galvenajam tiesnesim A.Pērkonam

Protests par LBL finālsērijas spēles starp basketbola klubiem "VEF Rīga" un "Ventspils" galarezultātu

Basketbola klubs "VEF Rīga" informē, ka neatzīst 2011.gada 11.maijā notikušās Latvijas Basketbola līgas (LBL) 1.divīzijas finālsērijas spēles starp basketbola klubiem "VEF Rīga" un "Ventspils" galarezultātu spēles galdiņa tiesnešu pieļautās rupjās kļūdas dēļ strīdus bumbas situācijā divas reizes pēc kārtas bumbu atdodot basketbola klubam "Ventspils".

Spēles 4.ceturtdaļā, kad līdz ceturtdaļas beigām bija atlikušas piecas minūtes 56 sekundes, tiesnesis Arnis Ozols fiksēja strīdus bumbas situāciju starp "VEF Rīga" spēlētāju Kasparu Bērziņu un "Ventspils" spēlētāju Saulius Kuzminskas un pieņēma spēles noteikumiem atbilstošu lēmumu atdot bumbu "Ventspilij". Šajā brīdī spēles sekretariāta tiesnesim un spēles komisāram Viesturam Ozolam bija jāmaina informatīvās bultas virzienas, kas norādītu, ka nākamajā strīdus bumbas situācijā bumba ir jātdod "VEF Rīga" komandai. Spēles sekretariāta tiesnesis to neizdarīja un komisārs kļūdu nefiksēja un neizlaboja.

Savukārt spēles 4.ceturtdaļā, kad līdz ceturtdaļas beigām bija atlikušas 11,6 sekundes, tika fiksēta strīdus bumbas situācija starp "VEF Rīga" spēlētāju Dairi Bertānu un "Ventspils" basketbolistu Jāni Strēlnieku, un otro reizi pēc kārtas strīdus bumbas situācijā bumba tika atdota "Ventspils" komandai, pieļaujot nepieņemami rupju kļūdu, tādējādi iespējams izšķiroši ietekmējot spēles rezultātu.

Līdz ar to, ņemot vērā iepriekšminēto situāciju, basketbola klubs "VEF Rīga" neatzīst spēles rezultātu un pieprasa tās pārspēli. Tāpat "VEF Rīga" aicina LBL pievērst nopietnu uzmanību tiesnešu un komisāru darba kvalitātei, maksimāli uzlabojot to, lai tamlīdzīgas paviršas vai tīšas, bet rupjas un spēles rezultātu ietekmējošas kļūdas kā finālsērijās, tā regulārās sezonas spēlēs vairs netiktu pieļautas.

* LBL, saņēmuši šo protesta izklāstu un apliecinājumu samaksātai drošības naudai, informējuši "VEF Rīga", ka Tehniskā komisija uz sēdi sanāks šodien, 12.maijā, plkst.19.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!