Ceļot patīk visiem, bet tas ne vienmēr ir iespējams vai izdarāms ik reizi, kad gribas. Ko darīt? Jādodas pa tīmekļa takām un jāapskata virtuālās ekskursijas.

Nacionālais Dabas vēstures muzejs (Amerikas Savienotās Valstis)


Muzejs Smitsona institūtā atvērts 364 dienas gadā (izņemot Ziemassvētkus), un ieeja tajā ir bez maksas. Tas glabā iespaidīgu un interesantu dzīvnieku kolekciju. Tomēr Vašingtona, kur muzejs atrodas, ir tik ļoti tālu. Tādēļ brīnišķīgos dzīvniekus un citus muzeja dārgumus vērts apskatīt jau tūlīt tepat datorā.

Tadžmahals (Indija)


Indijas brīnišķīgais mauzolejs un mošeja ir viens no tiem objektiem, kas reizi dzīvē būtu jāapmeklē un jāredz ikvienam. Nu kaut vai virtuāli.

Eifeļa tornis (Francija)


Kurš būtu domājis, ka uzkāpt Eifeļa tornī un nolūkoties uz Parīzi dažādos diennakts laikos varēs, pat nepieceļoties no sava ērtā krēsla. Turklāt šī virtuālā ekskursija piedāvā arī iespēju uzklikšķināt uz slavenākajām Parīzes ēkām un izlasīt par tām. 

Luvra (Francija)

Foto: EPA/LETA

Lai redzētu un izbaudītu visu pasaules lielākajā mākslas muzejā Luvrā, diemžēl vai par laimi vēl joprojām ir jābrauc uz Francijas galvaspilsētu Parīzi un jāizstaigā visi muzeja gaiteņi pašam. Tomēr tiem, kam vēl nav lidmašīnas biļešu kabatā, ir iespēja nedaudz ielūkoties skaistajā Luvras pilī un apskatīt tur esošos mākslas darbus. 

Vatikāns

Foto: AP/Scanpix

Šo visu katoļticīgo centru, kas glabā neskaitāmas vēsturiskas un mākslas vērtības, var ērti apskatīt, neizejot pat no mājas. Apskatīt var gan tajā esošās baznīcas, piemēram, Svētā Pētera katedrāli un Siksta kapelu, gan laukumus. Dažam gan nedaudz var traucēt fonā skanošā mūzika, kuru nevar izslēgt, cits savukārt teiks, ka baznīcas dziedājumi ļoti labi iederas noskaņas radīšanai. 

Highway 66 (ASV)


Leģendārais amerikāņu lielceļš gan ir visai garlaicīga virtuālā ekskursija, tomēr, kopš pērnā gada to var "izbraukāt", sēžot savā dīvānā kā lielā un ērtā amerikāņu autiņā. 

Kolizejs (Itālija)

Foto: Reuters/Scanpix

Arī šajā ekskursijā skan mūzika, bet to vismaz var izslēgt. Šī gan nav virtuāla tūre, bet virtuāls video, kurā var pagriezt kameru sev vēlamajā virzienā. Interesanti, ka attēlos ir ļoti maz tūristu, kas Kolizejā tiešām ir neredzēta parādība. Kolizeju var apskatīt dažādos diennakts laikos, tāpat iespējams "palidot" virs mūžīgās pilsētas Romas, izbaudot Itālijas vasaru.

Petra (Jordānija)


Petra – pārsteidzošākais un ievērojamākais Jordānijas dārgums, kas noslēpts tuksnesī starp kalniem. Protams, tās īpašo auru var izbaudīt tikai uz vietas, tomēr virtuāla pastaiga arī ir ļoti interesanta.

Stounhendža (Lielbritānija)


Google Street view instruments piedāvā izstaigāt un kārtīgi apskatīt arī vienu no Apvienotās Karalistes lepnumiem - Stounhendžu. 

Ēģiptes piramīdas (Ēģipte)

Foto: AP/Scanpix

Lai dabā šādi apskatītu šo vienu no pasaules brīnumiem - piramīdas, būtu jālido ar helikopteru vai gaisa balonu. Tas izmaksātu ļoti dārgi un būtu visai grūti izdarāms. Bet tieši šajā mirklī nebūs nekādu šķēršļu uzklikšķināt un visu izpētīt, sēžot pie datora. 

Pie mums Latvijā

Foto: DELFI

Ja tik tālas vietas šķiet paŗāk eksotiskas, virtuāli izstaigāties iespējams arī tepat Latvijā.Lūk, tikai daži piemēri. Ja sen neesat bijuši Vecrīgā, to var labot tūlīt pat un ielūkoties šajā tūrē. Vēlies izbaudīt vasaras sauli Jūrmalā? Lūdzu - te ir tāda iespēja arī naktī ziemas vidū! Tāpat iespējams doties pastaigā arī pa baroka pērli un Latvijas galveno apskates objektu - Rundāles pili vai ielūkoties Okupācijas muzejā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!