Parīze ir viens no klasiskajiem tūristu ceļojumu galamērķiem Eiropā. Tomēr klasika ne vienmēr ir sinonīms garlaicībai. Tiem, kuri Parīzē ir pirmo reizi, būtu grēks laist garām tradicionālos tūristu apskates objektus – Eifeļa torni, Triumfa arku, Luvru. To skaistums un iespaidīgums nav apšaubāms. Tomēr rūdītiem ceļotājiem, kas Parīzi jau šķietami ir iepazinuši krustām šķērsām "Delfi ceļojumi" piedāvā ceļvedi neparastām brīvdienām Francijas galvaspilsētā.

Viens no neparastākajiem Parīzes muzejiem bez šaubām ir Le Musée des Égouts de Paris, jeb Parīzes kanalizācijas cauruļu muzejs. Lai arī pirmajā brīdī vārds "kanalizācija" raisa visai nepatīkamas sajūtas un asociācijas, šī muzeja apmeklējums viennozīmīgi garantē lielisku piedzīvojumu. Tas ļauj aizstāt klasisko pastaigu pa pilsētas parkiem un gar Sēnas krastiem ar ko mazliet ekstrēmāku. Le Musée des Égouts de Paris ļauj ielūkoties tumšajos, mitrajos un mazliet spokainajos tuneļos, kas vijas zem cilvēku pārpildītajām Parīzes ielām. Vienīgais ieteikums: balles kurpes labāk atstājiet mājās!

Neparasto muzeju apskates tūri var turpināt ar Le Musée des Arts Forains - Karnevāla mākslas muzeju. Tā ir vesela pasaku un brīnumu valstība, kur ikviens pieaugušais, nemaz nerunājot par bērniem, nokļūs savā bērnības sapņu zemē. Šeit nav jābaidās kļūt mazliet bērnišķīgam un doties izbraucienā karuselī, koka zirdziņa mugurā. Sajūsma garantēta kā lieliem, tā maziem!

Ikdienas raizes un nopietnību ātri vien var aizmirst arī Burvestību muzejā - le Musée de la Magie. Burvju priekšmeti, optiskās ilūzijas, dažādas maģiskās ierīces, pārsteigumi un triki... tas viss ir te! Ja esat devušies uz šo muzeju, nepalaidiet garām arī šajā pašā ēkā esošo le Musée des Automates, kur var apskatīt dažādas mehāniski darbināmas lelles un citas rotaļlietas.

Neparasto apskates objektu kategorijā pavisam noteikti iederas arī Parīzes katakombas. Šī ir vēl viena iespēja nokļūt Parīzes pazemes tuneļos, tomēr šajā gadījumā, lai izbaudīt šausmu filmu atmosfēru. Tās ir kilometriem garas ejas, kas plešas zem pilsētas ielām un veido pazemes kapsētu, kur izvietoti un apskatāmi neskaitāmi cilvēku kauli.

Pēc garām un iespaidiem pilnām brīvdienām Francijas galvaspilsētā enerģiju var atgūt ar peldi uz (jā, uz!) Sēnas. To ir iespējams izdarīt Josephine Baker peldbaseinā (Piscine Josephine Baker), kas ļauj ikvienam karstuma nomocītajam lieliski atsvaidzināties pašā Parīzes sirdī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!