Foto: Privātais arhīvs
Kristaps Plonis kustībā ir jau vairāk nekā piecus gadus. Pabijis daudzās vietās, viņš pierāda, ka ilgtermiņa ceļošana ir iespējama ikvienam. Arī tad, ja bankas konts nav piepildīts ar astronomiskām summām. Tieši šobrīd viņš devies kārtējā varenajā piedzīvojumā, apceļojot Dienvidameriku.

Kristapa mīlestība pret ceļošanu sākās studiju gados – tuvāki un tālāki galamērķi apmeklēti gan ar draugiem, gan ģimeni. Tomēr galu galā viņš sapratis – tieši konkrētās vietas iepazīšana vienatnē ir tas, kas viņam iet pie sirds. "Vienā brīdī es sapratu, ka viss, par ko es sapņoju, ir reāls. Ja cilvēks var uzkāpt uz Mēness, tad es varu realizēt visus savus sapņus," tā Kristaps.

Maģistrantūras laikā viņš devies uz savu bērnības sapņu galamērķi – Havaju salām, kur atgriezās vairākkārt. Tolaik turp aizbraucis vien ar 400 eiro. Pastrādājis, pasērfojis, pabaudījis dzīvi un pēc trim mēnešiem devies prom, atpakaļceļā uz mājām paceļojot pa Eiropu. Šajā laikā viņš sapratis, ka ceļošanā viņa patīk neziņa par nākotni – tā esot interesantāk dzīvot.

Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā Kristaps turpinājis arī savu ceļu doktorantūrā – tur viņš nostudējis aptuveni gadu. "Pēc tam es sapratu, ka tas nav domāts man. Nolasīju pāris lekciju studentiem un sapratu, ka nevaru savu dzīvi pavadīt augstskolā – novecot un redzēt, kā citi cilvēki mainās. Es sapratu, ka man vajag kustību."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!