Foto: Privātais arhīvs
Dace Vintere ir kaislīga ceļotāja, kas medī labākos piedāvājumus, lai apskatītu pasauli. Turklāt, izrādās, tieši kāda ceļojuma laikā viņai radās lieliska biznesa ideja, kas pagājušā gada izskaņā nonāca arī pie citiem ceļotājiem, – Dace izlolojusi savu ideālo somu ar latvisku garu.

Gads Kanādā, divas reizes pa trim nedēļām ASV, teju mēnesis Taizemē un Kambodžā, trīs nedēļas Marokā... Vaicāta, kuri ir tie ceļojumi, kas visvairāk silda sirdi, Dace saka – grūti izvēlēties. Viņa teic, ka katrs ceļojums ir īpašs un nesalīdzināms. Piemēram, apceļojot ASV dižākās pilsētas – Ņujorku, Vašingtonu, Losandželosu, Sanfrancisko un citas –, iegūta pieredze, kas nav ne ar ko salīdzināma. Gruzija ir stāsts par cilvēkiem, bet Āzija ir jūras velšu pasaule. Tā likusi iemīlēties ik uz soļa, jo ir lietas, kuras tikai tur iespējams izdzīvot. Tomēr, ja jāizceļ viens galamērķis, tad Dace ikvienam ceļotājam iesaka paviesoties Šrilankā: "Tur ir kalni, lejas, pilsētas, jūras, fantastisks ēdiens."

Arī piedzīvojumu šajos ceļojumos Dacei netrūkst. Piemēram, spilgti atmiņā palicis ceļojums uz Taizemi un Kambodžu, kas dāvāja jaunu pieredzi katru dienu. "Pirmo reizi nakšņojām džungļos, pirmo reizi gandrīz nomiru džungļos," atceroties piedzīvoto, tagad par to smejas Dace. "Es tā saindējos, ka zvanīju savam vīram uz Latviju un teicu, ka laikam neatgriezīšos. Es astoņas stundas vēmu melnu. Man bija bail aiztaisīt acis. Mēs bijām uz neapdzīvotas salas, kur nav ārstu un nevar tikt prom. Tur vienu reizi dienā transports piebrauc un aizbrauc. Bija vienkārši jācer, ka ar ūdeni pietiks." Tāpat nevar nepieminēt lēkšanu zilajos ūdeņos no klintīm, snorkelēšanu un dzīvnieku pasaules iepazīšanu, spilgtajos iespaidos dalās Dace.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!