Foto: Privātais arhīvs
Spontāni un bez konkrēta plāna, bet ar vēlmi redzēt pludmales un īstus avokado laukus – tā Sindija Teberniece pērn ar vienu mugursomu un vienvirziena biļeti devās uz Portugāli un... palika tur četrus mēnešus. Dzīvojot vietējās ģimenes fermās, viņa par gultas vietu un ēdiena tiesu veica nelielus darbiņus un pieredzēja vienus no skaistākajiem mēnešiem dzīvē, tuvāk iepazīdama Portugāles skaisto dabu, kultūru un atvērtos, sirsnīgos cilvēkus.

Portugāle ir Sindijas mīlestība jau no studiju laikiem Rīgas Amatniecības vidusskolā (tagad Rīgas Mākslas un mediju tehnikums). Pirms pieciem gadiem apmaiņas programmā, kad studentiem bija iespēja mēnesi strādāt izvēlētajā profesijā ārvalstīs, viņa mēnesi pavadīja Portugāles ziemeļu pilsētā Porto. Tur viņa ne tikai strādāja apģērba dizaina nozarē, bet iepazina arī jaunus draugus, guva neaizmirstamus iespaidus un iemīlēja vietējo kultūru tik ļoti, ka zināja – viņa noteikti reiz atgriezīsies.

"Portugālē dzīvo fantastiski, sirsnīgi cilvēki, un es vienmēr ar siltām atmiņām atskatījos uz laiku, ko tur pavadīju. Skaista daba, interesanta kultūra un labi laikapstākļi – tas viss man radīja pārliecību, ka tā nebūs mana pēdējā reize tur," viņa stāsta un piebilst, ka pārliecība bija tik liela, ka pašmācības ceļā sākusi apgūt portugāļu valodu, izmantojot valodas apguves aplikāciju "Duolingo". "Portugāļi nerunā labi angļu valodā, un es nodomāju – kāpēc viņiem ar mani runāt lauzītā angļu valodā, ja es varu runāt lauzītā portugāļu?!" Un tā, piecus gadus vēlāk, Sindijas dzīvē viena pēc otras notika lielas pārmaiņas, kas radīja iespēju viņai piepildīt savu sapni un atkal atgriezties zemē, ko bija tik ļoti iemīlējusi.

Iedvesmai – mugursomnieku dzīve

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!