"Targa Florio" ir antīko spēkratu sacīkstes, kas ik gadu maija sākumā notiek Sicīlijā. Šogad vēsturiskajā rallijā piedalījās ap 100 greznu retro automobiļu. To visu vērot bija devusies arī latviete un "Travelcafe.lv" ceļojumu eksperte Iveta Vanaga, kas mājās pārvedusi ne mazums skaistu bilžu un atmiņu.

Pirms simt desmit gadiem, 1906. gadā, Vincenzo Florio – sicīlietis, vīnu ražotāju dinastijas pārstāvis un aizrautīgs auto fans, lai popularizētu Sicīlijas dabas krāšņumu un ainaviskumu, Palermo apkārtnē noorganizēja pirmo autoralliju "Targo Florio", kas nu ieguvis vecākā līdz šim notiekošā autorallija statusu.

Pirmajā rallijā piedalījušās vien 10 automašīnas, bet uzvarētāja vidējais ātrums bijis 46,8 kilometri stundā. Savukārt galvenā balva gan bijusi dāsna – 50 tūkstoši liru un zelta numura plāksne.

Autobraukšanas tradīcijas Sicīlijā koptas un šogad rallijs bijis īpaši krāšņs, jo no 5. līdz 8. maijam tas šogad noticis jau 100. reizi (abu pasaules karu laikā rallijs tika atcelts). Un šķiet, ka ne tikai auto modeļi, bet pat trases gleznainās ainavas – Palermo vecpilsēta un tās apkārtne, šo gadu laikā nav daudz mainījušās, stāsta Iveta. Šī gada sacīkšu vecākajam dalībniekam Bugatti 35 B Compressore ir 88 gadi. Tomēr auto vectētiņš vēl braucis visai braši.

"Targo Florio" astoņdesmitajā gadadienā tikusi aizsākta jauna tradīcija – līdz ar klasisko ralliju notiek retro automobiļu sacīkstes, kas kopš 1986. gada ik gadu piesaista simtiem vietējo interesentu un Sicīlijas viesu uzmanību.

2016. gada retro rallija uzvarētājs bija cienījamā vecuma mājinieks – 1939. gada itāļu Fiat 508 C. Īpašu popularitāti guvusi arī auto parāde, kur vienkopus piedalās mūsdienu un retro sacīkšu automašīnas. Šogad to varēja vērot kūrortpilsētiņas Kefalu centrālajā laukumā.

Par to, ko vēl apskatīt Sicīlijā, lasiet šeit.

Lūk, neliels ieskats šajā notikumā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!