Divi Latvijas iedzīvotāji ar airu laivu beidzot pārpeldējuši Atlantijas okeānu un nokļuvuši Brazīlijā, liecina žurnālista Sandija Semjonova ieraksts viņa "Facebook" profilā.

Ceļš uz Brazīlijas pilsētu Riodežaneiro sākās pirms pieciem mēnešiem, un abu latviešu mērķis bija šajā pilsētā nokļūt uz olimpiskajām spēlēm, kas norisinājās augusta pirmajā pusē. Sākotnējais plāns bija distanci veikt 90 dienās. Tomēr dažādu apstākļu dēļ viņiem tas neizdevās, un krastā viņi izkāpuši šajā nedēļā – nedēļu pēc paralimpisko spēļu noslēguma.

Ceļš ar laivu uz Brazīliju sākās no Āfrikas dienvidiem, Namībijas. Jau pašā ceļojuma sākumā ne vienmēr laikapstākļi bija labvēlīgi veiksmīgai airēšanai okeānā, un arī visu turpmāko ceļojumu tie veicināja atpalikšanu no grafika. Pat ceļojuma pēdējā dienā, 20. septembrī, piedzīvojumu meklētājiem nācās diennakti nogaidīt, lai rimtos pretvējš un būtu iespēja nokļūt krastā.

Šis nav bijis vienīgais izaicinājums, kāds viņiem ir īstenots. Viens no projekta dalībniekiem – Kārlis Bardelis – 2014. gada februārī kopā ar vēl trim entuziastiem ar velosipēdiem izbrauca no Rīgas un 17 dienās nokļuva līdz Sočiem, kur norisinājās ziemas olimpiskās spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!