Par to, ko noteikti vajadzētu apskatīt Austrālijas pilsētā Sidnejā, stāsta žurnāliste, STV raidījuma "Starp mums runājot" vadītāja Daina Jāņkalne.

Viņa iesaka nevis apmeklēt tūristu iecienīto Bondi pludmali, bet braukt uz Menlijas pludmali (Menly), kur peldēties dodas vietējie. Tur ir arī dabas taka, kur kaut daļēji var izbaudīt Austrālijas neparasto dabu. Turklāt pie takas ir arī skatu punkts, no kura varot lieliski nolūkoties uz Sidneju.
Otra vieta, ko iesaka Jāņkalne, ir Sidnejas Teātra kompānija. Tur viena no režisorēm un galvenā prīma ir slavenā aktrise Keita Blanšeta, bet teātra mākslinieciskais vadītājs ir viņas dzīvesbiedrs, scenārists un dramaturgs Endrū Aptons.

Un visbeidzot žurnāliste noteikti iesaka apmeklēt Karalienes Viktorijas ēku (Queen Victoria Building), kur gan atrodas veikals, bet no arhitektūras viedokļa tā ir satriecoša celtne.

Foto: AFP/Scanpix

Protams, vienmēr esot vērts paraudzīties, vai Sidnejā tieši jūsu ceļojuma laikā nenotiek kāds izcils koncerts stadionā vai pasaulslavena izstāde, jo izcilie mākslinieki, kas dodas pasaules tūrēs, vienmēr nonāk arī līdz Austrālijai, visbiežāk tieši Sidnejai. Kā raidījumā pastāstīja Jāņkalne, viņai ceļojuma laikā uz Sidneju izdevies apskatīt Pablo Pikaso gleznu izstādi.

Ik sestdienu raidījumu "Hobiju domnīca" var skatīties 360TV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!