Foto: Kaspars Misiņš

Kamēr Honkonga ir redzēta tikai citu fotogrāfijās un video, vairākums šo pilsētu iedomājas kā vienus vienīgus nebeidzamus betona džungļus. Un ir skaidrs, kāpēc. Debesskrāpju te tiešām netrūkst. Precīzāk sakot, Honkongā to ir krietni vairāk nekā jebkurā citā pasaules pilsētā. Vairāk nekā Ņujorkā un Dubaijā, divtik vairāk nekā, piemēram, Tokijā un Šanhajā. Tas savukārt atspoguļojas ceļotāju fotogrāfijās un video stāstos.

Iespaids mainās, pašam ierodoties Honkongā. Jau no lidostas apkārtnes ir skaidrs, ka te ir ne tikai debesskrāpji. Painteresējies vairāk un uzzini, ka aptuveni trīs ceturtdaļas no Honkongas ir daba. Tieši tā – Honkongā ir gan starptautisku uzņēmumu biroji un jaunākie modes dizaineru veikali, gan arī skaistas pārgājienu takas un pludmales. Ir tikai jāzina, kur skatīties.

"The Dragon's Back Trail"


Tulkojumā no angļu valodas – Drakona muguras taka. Cilvēkiem Honkongā patīk iet pārgājienos. Savukārt, ja gribas ieraudzīt labāko no tā, ko Honkonga spēj piedāvāt, šī būs īstā taka. Ļoti daudzi ceļveži to sauc par Honkongas pašu labāko pārgājienu taku. Taka ir vienkārši sasniedzama ar sabiedrisko transportu. Jā, tur ir pakāpieni, gana daudz pakāpienu, taču citādi tā ir ļoti vienkārša, un nav nepieciešamas nekādas speciālas prasmes vai izveicība. Tā kā to var iet gan jauni, gan veci.

Foto: Kaspars Misiņš

Kāpēc takai ir šāds nosaukums? Ļoti vienkārši – liela daļa no takas ved pa kalna augšu, kuru tad arī varam uzskatīt par šo drakona muguru. Atrašanās vietas dēļ uz vienu pusi vienmēr redzama jūra un salas, savukārt uz otru – pilsēta.

Foto: Kaspars Misiņš

Ja pēc pārgājiena gribas nopeldēties, un nav ziema, to ir iespējams izdarīt vienā no divām tuvumā esošajām pludmalēm. Skan perfekti, vai ne?

Foto: Kaspars Misiņš

Aptuvenais pārgājiena ilgums: trīs stundas.

Grūtības līmenis: viegls.

Kā nokļūt līdz sākumpunktam: ar metro jābrauc līdz "Shau Kei Wan" stacijai, un ar 9. autobusu līdz "To Tei Wan" pieturai. Var arī braukt ar metro līdz "Chai Wan" un iet taku no otras puses.

"The Lion's Rock Trail"


Ja gribas uz pilsētu paskatīties no augšas, un "Victoria Peak" jau ir būts, šī ir viena no labākajām iespējām Honkongā. Līdzīgi kā iepriekšējā gadījumā, taka ir viegli sasniedzama ar sabiedrisko transportu, kā arī nav nepieciešamas speciālas iemaņas, lai atrastu ceļu vai nonāktu līdz virsotnes skatu laukumam.

Foto: Kaspars Misiņš

Atšķirībā no iepriekšējās takas, šeit ir mazāk tūristu un vairāk vietējo. Un nebūt ne tāpēc, ka šī taka būtu sliktāka vai skats būtu mazāk iespaidīgs.

Foto: Kaspars Misiņš

Patiesībā, ja gribas redzēt pilsētu no augšas, šis ir par galvastiesu labāks variants. Turklāt, ja kādā brīdī paliek par grūtu, var neiet visu maršrutu, jo iespaidīgi skati sākas ātrāk. Ja Drakona muguras taka ļauj redzēt gan jūru un dabu, gan pilsētu, tad te ir tikai daba un pilsēta.

Foto: Kaspars Misiņš

Aptuvenais pārgājiena ilgums: 5 stundas.

Grūtības līmenis: viegls/vidējs.

Kā nokļūt līdz sākumpunktam: ar metro jābrauc līdz "Wong Tai Sin", no kurienes ir aptuveni pusstundas gājiens līdz "Lion Rock Country Park Entrance".

"Cheung Chau" salas taka


Vai zinājāt, ka Honkongā ir salas? Vairāk nekā 200 salas. "Cheung Chau" ir viena no tām. Lai fakts, ka tā ir sala nesatrauktu, teikšu uzreiz – nokļūt uz turieni ir gan ļoti viegli un lēti, gan arī ātri.

Foto: Kaspars Misiņš

Prāmji uz turieni kursē regulāri, un tie atiet no Honkongas centra. Biļete turp maksā vien pusotru eiro. Nepilna stunda uz kuģīša, un tu esi pilnīgi citā Honkongā, kas arī ir viens no iemesliem, kāpēc cilvēki dodas uz "Cheung Chau" salu.

Foto: Kaspars Misiņš

Otrs iemesls, kāpēc šī sala un šī taka ir lieliska izvēle pusdienas vai dienas izbraucienam – tā ir piemērota arī pašiem mazākajiem gājējiem. Ar ratiem tas gan nesanāks, jo daudz kur ir kāpnes, taču citādi šī pastaigu taka ir ejama ikvienam.

Foto: Kaspars Misiņš

Aptuvenais pastaigas ilgums: 2-3 stundas.

Grūtības līmenis: viegls.

Kā nokļūt līdz sākumpunktam: lai tiktu uz salu, meklē "Hong Kong Central Pier #5" piestātni, no kuras atiet prāmji uz "Cheung Chau". Ja nu kas, populārais "Star Ferry" kuģītis piestāj 7. piestātnē, gandrīz turpat blakus.

Foto: Kaspars Misiņš

Ko darīt, ja laiks ir tikai vienam mini pārgājienam? Izvēlies "The Dragon's Back Trail". Tur ir skaisti, un arī nokļūt tur var visvienkāršāk.

Ar informāciju par pārgājienu iespējām Honkongā dalījās latviešu ceļotājs Kaspars Misiņš, blogu "Latvieši ceļo" un "Make Adventure Happen" veidotājs. Kasparam Āzija ir īpaši tuva. Pēdējo sešu gadu laikā, ceļojot no vienas valsts uz citu, viņš tur ir pavadījis vairāk nekā pusi laika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!