Marks Tvens reiz teicis: "Maurīcija eksistēja vēl pirms paradīzes, un Dievs radīja paradīzi pēc tās tēla un veidola." Un patiesi, sala savaldzina ar baltajām smilšu pludmalēm, tirkīzzilajām lagūnām un smaragdzaļajiem tropu zaļumiem. Daba šeit patiesi ir kā paradīzē! Varbūt tāpēc, neskatoties uz savu nelielo izmēru un sarežģīto vēsturi, Maurīciju salas ir kļuvušas par vienu no pasaules top luksusa galamērķiem.

Sākotnēji salas atklāja arābu un portugāļu jūrnieki, bet vēlāk tās pārņēma nīderlandieši, franči un angļi. Koloniju gados Maurīciju salās norisinājās kari un vergu tirdzniecība, kā rezultātā izveidojās pārsteidzoši multikulturāla sabiedrība.

Kaut arī Maurīciju salu oficiālā valsts valoda ir angļu, visvairāk iedzīvotāji sarunvalodā izmanto franču valodu. Tas, ka Maurīciju salās pārstāvētas ļoti daudz tautības un reliģijas, atspoguļojas krāsainajos festivālos un gājienos, kas notiek visa gada garumā.

Maurīciju salās var apmesties kādā no viesnīcām, kas atrodas okeāna piekrastē un baudīt kristāldzidro lagūnu. Salu ziemeļu daļa tūristus piesaista ar dažādām ūdens sporta iespējām, piemēram, vindsērfingu un burāšanu. Savukārt salas Austrumu pusē iespējams aizbēgt no visiem, jo tur nav tūristu burzmas un ir iespējams doties pārgājienos pa skaistajiem mežiem. Salas Dienvidaustrumu piekrastē slejas varenas klintis. Te kādreiz slēpušies izbēgušie vergi.

Nacionālajā parkā "Black River Gorges" var apskatīt tādas augu un dzīvnieku sugas, kas sastopamas tikai Maurīciju salās vai doties pārgājienā uz Tamarinda ūdenskritumu. Ceļš līdz tam būs ilgs un nogurdinošs, bet salas iedzīvotāji saka, ka tas ir ieguldīto pūļu vērts. Ja ar visu apskatīto vēl nebūs gana, tad varat smaiļot, kāpt klintīs vai lēkt ar izpletni.


Noteikti ir vērts pašiverēt pa Maurīcijas galvaspilsētas Portluī ielām, apmeklēt Nacionālo vēstures muzeju, kur var iepazīt salu raibo vēsturi un baudīt augļus, svaigi spiestas sulas vai kādu mēriņu Maurīcijas ruma.

Lai piesaistītu investīcijas, pirms 50 gadiem Maurīcija tika pasludināta par brīvo ekonomisko zonu. Pamatienākumus valstij dod cukurniedru,  tējas un tabakas audzēšana, kā rums un tūrisms. Arī liela daļa no pasaulē pazīstamiem apģērbu zīmoliem tiek ražotas Maurīcijā, piemēram, Dolce & Gabbana, Versace, Armani, Gucci, Valentino, Kenzo un citas.

Maurīciju salas ir īsta laiskuma un atpūtas paradīze. Kad brūni iedeguši un kārtīgi atpūtušies dosieties mājās, kā suvenīrus mājās palicējiem varat aizvest Maurīcijas iecienītāko rumu "Green Island", kas tiek ražots no salās augušo cukurniedru sīrupa,  Maurīcijas salas talismanu - Dodo putna figūriņu vai 40 stundas ar čaklajām maurīciešu rokām darinātos kuģu modeļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!