Ar ko cilvēkiem asociējas Straupe? Ar lauku labumu tirdziņiem, piemēram. "Ar pili, ar dzērājiem un ar to, ka tā bijusi Hanzas savienības pilsēta. Vairāk es neko nezinu, brauksim meklēt informācijas centru!" teic Latvijas jaunatklāšanas raidījuma "TE!" vadītājs Pauls Timrots.

Kā jau nereti Timrotam gadās, arī šoreiz ne bez misēkļiem – internetā norādītajā adresē informācijas centru viņš neatrada, tā vietā uzgāja pirmo pašapkalpošanās tūrisma informācijas centru, kur bukletu pa pilnam, bet cilvēku nav. Joks, Pārgaujas novada tūrisma informācijas centrs Stalbes pagasta "Ezeriņos" sākot strādāt 1. maijā. Turpat arī akmeņkaļa Aivara Kerliņa akmeņu valstība "Ezeriņi" ar, iespējams, lielāko zirnekli pasaulē – Knauzeru.

Labākā vieta, ko Straupē apskatīt, esot baznīca un pils, kur iekšā gan netiek, jo narkoloģiskā slimnīca. Timrots nosmej, ka atliekot vien nopirkt benzīntankā polšiņu un prasīties iekšā, tomēr vietējie rāmi noteic, ka tā gan nevajagot.

Pilī Pauls neiekļuva, bet baznīcā gan, saslaukot mušas, izmēģinot ērģeles, aplūkojot klavieres, kas senākas par pirmajiem Dziesmu svētkiem, kā arī uzkāpjot tornī un ieraugot slepenu eņģeli, kas atrodas virs baznīcas velvētajiem griestiem.

"Ja kaut ko meklējat Straupē, informācijas punktu nemeklējiet, jo tas nav Straupē, bet ārpusē. Straupē meklējiet cilvēkus, tad arī būs stāsts, būs piedzīvojums. Straupē ir, ko padarīt, ja pameklē!" iesaka Timrots.

Foto: Kadrs no video

Raidījums tapis sadarbībā ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras Tūrisma departamenta Tūrisma produktu attīstības nodaļu.

Visu raidījumu iespējams noskatīties "TE!" mājaslapā teraidijums.lv, kā arī replay.lsm.lv, vfs.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!