Lietuvā, Anīkščos (Anykščiai), augustā atklāts unikāls tūrisma objekts – pastaigu taka virs koku galotnēm. Taka ir 300 metru gara un 21 metru augsta, teikts Anīkšķu tūrisma informācijas centra mājaslapā. Apmeklētājim ir pieejams arī 36 metrus augsts skatu tornis. Piedāvājam video pastaigu pa šo taku.

Video redzams, ka taka ir ļoti populārs apskates objekts un apmeklētāju tur netrūkst. Iepriekš jau stāstījām par latviešu ceļotāju pieredzi, kad brīvdienās, īsi pēc takas atklāšanas, lai to apmeklētu nācās stāvēt garās rindās un, visticamāk, lielās slodzes dēļ nedarbojās arī lifti, kas ģimenēm ar maziem bērniem apgrūtināja nokļūšanu skatu tornī. Tomēr skati, kas paveras visapkārt, ir iespaidīgi un ļauj baudīt Lietuvas neskarto dabu un ainavas.

Anīkšči ir kūrortpilsēta, kas atrodas aptuveni 60 kilometru attālumā no Paņevežas Viļņas virzienā. Jau vēstīts, ka lietuvieši šogad tūrisma jomā lepojas ar vairākiem jauniem tūrisma objektiem, jaunatklātā pastaigu taka "Lajų tako komplekso" varētu būt viens no iespaidīgākajiem apskates objektiem.

Ieejas biļete šajā objektā maksā 1 eiro, un tas atvērts katru dienu no pulksten 10 līdz 19.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!