Foto: Shutterstock
Starp Madagaskaru un Maurīciju salām atrodama sala ar nosaukumu "Réunion". Lai arī grūti sasniedzama, tā prot pārsteigt ar diženiem dabas brīnumiem. Un viens no tiem ir "Trou de Fer".

Lai arī lielākoties uz salas tūrisms koncentrējies piekrastē, tās vidū ir viens no šīs vietas apbrīnojamākajiem trumpjiem – "Trou de Fer" jeb "Dzelzs caurums".

Šī aiza var dižoties ar aptuveni 300 metru dziļumu, kas radies, pateicoties sabrukušam vulkāna krāterim. Aizas dibens un ikviens kaktiņš pilnībā pirmo reizi tika izpētīts 1989. gadā. Tiesa, nebija jau tā, ka ziņkārīgie to nemēģināja darīt pirms tam, bet neviens līdz šim gadam nebija atgriezies dzīvs, minēts "Atlas Obscura".

Foto: Shutterstock

Pašu aizu ieskauj seši skaisti ūdenskritumi, kas ar milzu šļakatām gāžas pāri stāvajām klints sienām, padarot skatu un šo vietu divtik īpašu. Tiesa, ja laikapstākļi nav bijuši atbilstoši, daži no tiem mēdz periodiski izžūt.

Šodien šo vietu apskatīt savām acīm ir relatīvi viegli – nepieciešams vien pāris stundu garš pārgājiens pa salīdzinoši labi izkoptām takām, līdz nonākšanai skatu platformā. No tās iespējams apbrīnot apkārt esošos kalnus, tropiskos mežus un skaistos ūdenskritumus, kas izrotā vareno aizu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!