Foto: Vida Press

Kamēr ceļošanas plānu kaldināšana uz kādu laiku jāatliek, bet vēlme izrauties no četrām sienām nekur nav zudusi, rubrikā "Dienas ceļojumu foto" piedāvājam ceļot virtuāli, skaistās bildēs apskatot dažādas pasaules vietas. Šoreiz ceļš vedis uz ASV.

Jeloustonas nacionālais parks ("Yellowstone National Park") ir viens no vecākajiem nacionālajiem parkiem pasaulē un, kad pasaules apceļotājiem ir ļauts, ir iecienīts tūristu galamērķis. Un kā nu ne – tur tik tiešām ir daudz ko redzēt! Viens no piesaistošākajiem aspektiem ir šis dabas brīnums, kas plašāk pazīstams pēc nosaukuma "Grand Prismatic Hot Spring".

Ūdens tilpnes diametrs ir aptuveni 110 metri, un tas ir pat līdz 50 metriem dziļš. Vieta atklāta 19. gadsimta sākumā un tolaik, gluži tāpat kā tagad, avots nudien pārsteidza ar savu unikālo krāsu un īpašībām, jau iepriekš skaidroja "Tūrisma Gids".

Šie foto, kas uzņemti no helikoptera, ir tiešām iespaidīgi – gan krāsu mikslis, gan arī šī dabas brīnuma un attālumā manāmo cilvēku attiecība parāda šīs vietas varenību.

Foto: Vida Press

Zem Jeloustonas nacionālā parka snauž, kā to mēdz dēvēt, "supervulkāns". Tas ļoti senā pagātnē ir izvirdis, un arī šajā pavasarī uzvirmojušas runas par līdzīgu scenāriju tuvākā nākotnē, lai gan "Forbes" uzsver, ka īpaša zinātniska pamatojuma tam nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!