Foto: Publicitātes foto
Pakrojas muiža vasarā katru dienu aicina apmeklētājus priecāties par ziediem, to skulptūrām un kompozīcijām jau otru gadu rīkotajā ziedu festivālā "Sapnis vasaras naktī 2020". Šogad apmeklētājus pārsteidz vairāki simti puķu šķirņu, bet elpu aizrauj tropu daļiņa – vējā šalc īstas palmas.

Viesojoties Pakrojas muižā, var pieredzēt ne tikai piedāvātās 19. gadsimta izpriecas, skatīt ziedu festivāla puķu kompozīcijas gandrīz no diviem miljoniem ziedu, bet arī sajusties kā eksotiskā kūrortā, kur virs galvas Lietuvas debesīs lapas plivina palmas. Kā saka Pakrojas muižas galma maršals Vadims Ovčinko, šogad tiem, kam neizdevās aizbraukt uz siltajām zemēm, atvesta daļiņa no tām uz muižu, lai varētu izbaudīt pavēni zem Lietuvas debesīm.

"Washingtonia filifera/Robusta" un "Arecastrum romanzoffianium" – palmu nosaukumi latīņu valodā. Tās nebaidās arī no Lietuvas laikapstākļiem, jo var izturēt līdz pat 20 grādu salu, tāpēc plānots, ka muižā palmas būs ne tikai festivāla rotājums, bet paliks uz ilgāku laiku.

Ziedu festivāls "Sapnis vasaras naktī 2020" Pakrojas muižā norisinās katru dienu, bet nedēļas nogalēs apmeklētājus gaida Viljama Šekspīra iedvesmotas teatralizētas uzstāšanās. Ziedu pasākums gaidīs apmeklētājus līdz pat pirmajām rudens salnām.

Pakrojas muiža – ne tikai Lietuvā lielākais muižas komplekss, taču arī viena no 18 pievilcīgākajām kultūras tūrisma vietām Eiropā, kā arī Lietuvas "Gada tūrisma objekts 2019", kur tiek atjaunota 19. gadsimta beigu un 20. gadsimta sākuma muižas dzīve.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!