Foto: instagram.com/museumofsweetsandselfies
Saldumu un pašbilžu muzejs ("Museum of sweets and selfies"), kas meklējams Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā, ir īstā vieta visiem, kas kāro uzņemt košas bildes. Spilgtas krāsu spēles un omulīga atmosfēra sasildīs sirdi un mudinās uzņemt pēc iespējas vairāk kadru.

Kā muzeja mājaslapā skaidro stilīgā tūrisma objekta veidotāji, šim muzejam ir viens, turklāt pat ļoti vienkāršs mērķis – padarīt ikviena dienu nedaudz saldāku un priecīgāku.

Muzejā apmeklētājus sagaida dažādi objekti, kas ļoti pievilcīgu padarīs ikvienas fotogrāfijas fonu. Apmeklētāji ir aicināti izjust jebkuru ekspozīciju, piemēram, iesēsties mīkstā un flamingu ieskautā krēslā vai izvārtīties spīguļu vannās.

Ekspozīcijas tapušas gada laikā, un, kā minēts mājaslapā, tas ir pirmais šāda koncepta muzejs Eiropā. Muzeja veidotāji uzsver, ka to, kas tur notiek, ir grūti aprakstīt – to visu ir jāpiedzīvo pašam.

Tāpat neparastais muzejs kļuvis tik populārs, ka ir cilvēki, kas tur pat vēlas rīkot ballītes – šajā gadījumā iespējams noorganizēt privāto telpu, mūziku, kā arī fotogrāfu.
View this post on Instagram

A post shared by Museum of Sweets & Selfies (@museumofsweetsandselfies) on Jan 21, 2019 at 3:50am PST


Tiem, kas nevar atlicināt laiku kārtīgai fifīgā muzeja izpētei, šķipsniņu salduma var izbaudīt arī turpat esošajā un stilīgajā konditorejā, kur arī izvietotas dažas no instalācijām, ko, starp citu, var izbaudīt bez maksas. Gardas kūciņas ar kūpošu kafijas tasi ir vēl viena no šī tūrisma objekta specialitātēm.

View this post on Instagram

A post shared by Museum of Sweets & Selfies (@museumofsweetsandselfies) on Jan 25, 2019 at 1:50am PST

Muzejs atvērts no 10 rītām līdz astoņiem vakarā. Darbadienās ieejas cena muzejā ir 10 eiro, bet brīvdienās un svētku dienās – 11 eiro. Iespējamas arī grupas biļetes.

View this post on Instagram

A post shared by Museum of Sweets & Selfies (@museumofsweetsandselfies) on Oct 6, 2019 at 1:39am PDT

Tāpat vērts piebilst, ka muzejā noteikts laika limits – par šo cenu gaumīgajās telpās var atrasties pusotru stundu. Plašāka informācija par muzeju atrodama šeit.

View this post on Instagram

A post shared by Museum of Sweets & Selfies (@museumofsweetsandselfies) on Oct 4, 2019 at 7:47am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!