Foto: Shutterstock

Ja plāno braucienu uz Peru, obligāti apskatāmo vietu sarakstā dažādu interesantu galapunktu, protams, netrūks, tomēr, ja grafikā ir kāds brīvs mirklis, vērts doties arī uz īpašajiem sāls baseiniem.

Sāls baseini jeb "Salineras de Maras" ir gadiem sena sāls ieguves sistēma. Tā sastāv no vairākiem maziem un cieši sakļautiem baseiniņiem, kas sakārtojušies ievērojamās terasēs.

Kā tad šī vieta šeit radusies? Sāļie ūdeņi šajā vietā plūst no kāda avota, kas krājas kalna nogāzē izveidotajos baseinos. Ūdenim iztvaikojot, vietējie savāc sāli.

Kā skaidrots "Culture Trip", šie sāls baseini izmantoti vairāk nekā 500 gadus, iegūstot labas kvalitātes sāli. Šai vietai ir ne tikai praktiska funkcija, bet tā savas unikalitātes dēļ iemantojusi atpazīstamību arī tūrisma jomā, pulcējot viesus no visas pasaules.

Lai arī agrāk interesenti varējuši staigāt pa šaurajām taciņām starp sāls vannām, šobrīd apmeklētāji ir nedaudz ierobežoti – to darīt ir aizliegts. Šāds lēmums pieņemts, lai saglabātu produkta kvalitāti. Taču jebkurā gadījumā šo vietu apciemot ir ļauts, un interesantos baseinus var apskatīt no konkrētas taciņas virs sāļajām terasēm.

Foto: Shutterstock
Ko vēl apskatīt Peru, meklē te, bet turpinājumā krāšņi mirkļi, kas iemūžināti šajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!